Başkan Karabağ ilk olarak Kemalpaşa Armutlu'da Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun geleneksel piknik şölenine katıldı. Erzurum Dernekleri Ege Bölgesi Federasyon Genel Başkanı Muzaffer Okumuş'un ev sahibi olduğu piknik organizasyonuna Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Akgün de katıldı. Okumuş, derneğe ve piknik organizasyonuna olan katkılarından dolayı Başkan Karabağ'a teşekkür etti. Başkan Karabağ'da bu ay Erzurum'a ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.
 
Sivaslılar'a dernek binası


Başkan Hasan Karabağ, öğleden sonra da Öz Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Refik Şevket İnce Mahallesi'ndeki dernek merkezinin açılış törenine katıldı. 

Dernek Başkanı Erdoğan Bayındır, "Öz Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve yönetim kurulu olarak Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı ziyaret ettik. Derneğimizi bir çatı altında buluşturmayı düşündüğümüzü ve desteklerini talep ettik. Hiç düşünmeden kabul etti. Bir yıl önce temelini attığımız dernek binamız Başkan Karabağ'ın bize verdiği destek ve cesaret sayesinde bu hale geldi. Kendisine Sivaslılar olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

Atatürk'ün bir bildiği vardı

Başkan Karabağ, "Atatürk Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmadan önce Erzurum'a sonra da Sivas'a gitti. Kendisini Erzurum ve Sivaslılara teslim etti. Atatürk'ün duyduğu bu güven sonunda Cumhuriyetin temeli bu şehirlerde atıldı. Bugün Sivaslı dostlarımızın dernek binalarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu.