Aykut Polatlı- DİSK Genel İş İzmir 5'nolu Şube Başkanı Naci Çetin yürüyüşün sona erdiği Karabağlar Belediyesi önünde yaptığı konuşmada, belediyenin açtığı ihaleyi özel şirketin kazanmasıyla sendikaya bağlı 166 işçinin 'taşeronlaşma tehditi' altında kaldığını ileri sürdü.

DİSK Genel-İş Sendikası'nda örgütlü belediye işçileri, söz konusu ihalenin iptal edilmesi ve taşeronlaşmanın önlenmesi talebiyle Uğur Mumcu Parkı'nda toplanarak, ellerinde pankartlarla slogan atarak Karabağlar Belediyesi'ne yürüdü.

Karabağlar Belediyesi'nde daha önce taşeron uygulaması olmadığını savunan Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: İşimizin elimizden alınmasına, emeğimizin sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Karabağlar Belediyesi yeni arayışlara girmiş ilan veriyor. İlanda Karabağlar Belediye'si Fen İşleri Müdürlüğü'nde çalışmak üzere belirlenen vasıflarda çalışmak üzere eleman arıyoruz diyorlar. Örgütlü olduğumuz hiçbir işyerine taşeronu sokmadık sokmayacağız. Belediye Başkanı Nurettin Selvitopu'da basına yansıyan ve yaptığımız değerlendirmede taşeron sistemine kendisinin de bireysel olarak karşı olduğunu ve sorunun yerel yönetimlerde değil Türkiye'yi yönetenlerin taşeronlaşmaya zorlamasından kaynaklandığını ifade etmiştir. Selvitopu sözlerinin devamında 'Hiçbir çalışma arkadaşımızın hak ve menfatinin kaybolmaması bize düşen bir görevdir' demişti. Bu sözlerinin takipçisi olacağız' diye konuştu.