Karabağlar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçede yaşayan vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra özellikle kadınlara ve gençlere yönelik mesleki eğitim kursları da düzenleyerek onların iş bulmalarında önemli rol oynuyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği meslek edindirme kurslarına katılanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Özellikle kadınlara meslek kazandırıp, istihdam oluşturmayı hedeflediklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye olarak kadın istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalara önem verdiklerini, kurslarda da buna öncelik gösterdiklerini söyledi. Başkan Selvitopu, Karabağlar'da yaşayanları ücretsiz düzenledikleri meslek edindirme,  hobi ve eğitim kurslarına katılmaya davet etti.

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da meslek edindirme, hobi ve eğitim kursları düzenledi. Önümüzdeki günlerde başlaması planlanana kurslar, katılanları sertifikalı meslek sahibi edecek. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ilçenin farklı noktalarında çeşitli alanlarda açtığı meslek edindirme kursları genç ve yetişkinlere yönelik olarak düzenlendi.

Ücretsiz kurs programları arasında, çocuk bakım elemanı, özürlü bakımı, aşçı yardımcısı, pastacı yardımcısı, işaret dili, konserve yapımı gibi branşlarda kurslar var. Bu kurslara katılıp tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanacak.

Hobi, bilişim ve eğitim kursları da var

Bu yıl düzenlenen kurslar arasında meslek kurslarının yanı sıra hobi ile bilişim eğitim kursları da var. Bu kapsamda Hobi kurslarının içerisinde,  takı tasarımı, giyim, dikiş nakış, tel kırma, kurdele nakışı, dekoratif el sanatları, iğne oyası, el sanatları. Bilişim ve Eğitim Kursları içerisinde ise, temel bilgisayar okur yazarlığı, ofis programları kullanımı, bilgisayar kullanımı, okuma yazma ve İngilizce kursları da yer alıyor.
 
Kadın istihdamını arttırmayı amaçlıyoruz

Karabağlar'da özellikle kadın istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmayı planladıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu düzenlenen bu kurslarla ilçede yaşayan kadınların ve gençlerin istihdamına büyük katkı sağlayacaklarını vurguladı. Bu kurslarla eğitimli ve sertifikalı iş öğreteceklerini de söyleyen Başkan Selvitopu, 'Belediye olarak ilçemizde eğitime ve meslek edindirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Karabağlar Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediğimiz bu meslek edindirme kursları da oldukça önemli. Özellikle kadınlara meslek edindirip istihdamı artırma yönündeki çalışmaları önemsiyoruz. Bu kurslara kadınların ve gençlerin katılmaları bizim için çok önemli' dedi. 


Başvuru semt merkezlerine

Ücretsiz meslek edindirme, hobi veya eğitim kurslarına katılmak isteyenler, Esendere, Eskiizmir, Özgür Mahallesi ve Limontepe'de bulunan semt merkezlerine müracaat edebilir veya 414 79 57 ile 261 28 36 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler.