Karabağlar Belediyesi Nisan ayından itibaren 52 sokakta başlattığı sevgi yolu yapımı çalışmalarını hızla sürdürüyor. İlçenin çağdaş ve temiz bir görünüme kavuşması için yapılan sevgi yollarından 15’inin düzenlenmesi tamamlanıp bayram öncesinde vatandaşların kullanımına açılacak. Diğer sokaklardaki çalışmalar ise hızlı bir şekilde sürüyor.

DAHA ÇAĞDAŞ BİR KARABAĞLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belediye sınırlarında bulunan 3 bin 600 sokakta da ileriki süreçte çalışmalar yapılacağı müjdesini veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu İlçenin çehresini değiştirecek sevgi yolu çalışmalarında asfalta oranla daha düşük maliyetli olan parke taşı ve granit kullandıklarını söyledi. Çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler veren Selvitopu, bundan sonra yapılacak çalışmalarda da maliyetleri göz önünde bulunduracaklarını vurguladı.
Selvitopu şöyle konuştu:  “Sevgi yollarımızın yapımında malzeme olarak parke taşı ve granit kullanıyoruz. Bunu kullanmaktaki amacımız,  hepimizin bildiği gibi asfalt petrole dayalı bir malzeme olduğu için çok pahalı. Belediyemizce bundan sonraki süreçte yapılacak tüm sokak düzenlemelerinde özellikle yoğun trafik yolu olmayan sokaklarımızda da parke taşı ya da granit kullanacağız.”dedi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN’A SEVGİ YOLU TEŞEKKÜRÜ

Sevgi yolu çalışmalarının denetlemeleri sırasında Başkan Selvitopu’nu gören vatandaşlar pencerelerine ve balkonlarına çıkarak çalışmalardan dolayı Başkan Selvitopu’na teşekkür ettiler. Bazı vatandaşlar balkonlarından,  “Başkanım mahallemizde daha önce böyle çalışmalar görmedik. Size çok teşekkür ediyoruz. Halkın içinde olmanız, çalışmaları yerinde incelemeniz bile bize verdiğiniz değeri gösteriyoruz. Size ve ekibinize başarılar diliyoruz.” Diyerek Başkan Selvitopu’na sevgi gösterisinde bulundular.

Başkan Selvitopu ise vatandaşların bu tavrı karşısında , “Biz sizin sayenizde bu göreve geldik. İlçemizi İzmir’in en temiz, modern kenti haline yine sizlerin desteğiyle getireceğiz.” şeklinde açıklamada bulundu ve mahalle sakinlerini selamlayarak bölgeden ayrıldı.