27 Ağustos tarihinde Uğur Mumcu Parkı'nda bulunan engelli danışma merkezine, kazandıkları puan ve eğitim durumlarını gösteren(ön lisans-lisans-lise) belgelerle gelen engelliler danışmanlar eşliğinde tercihlerini yapabilecek.

Engelli dostu Karabağlar Belediyesi iki yıldan bu yana engellilerin memurluk başvurusunda rehberlik hizmeti vermeyi sürdürüyor. 27 Nisan'da yapılan adı EKPSS olarak değiştirilen sınava İzmir'den 9 bin 743 engelli katılırken İzmir'in 480 bin nüfusla en büyük ilçesi Karabağlar'dan sınava giren ve nereye, nasıl tercih yapılacağı konusunda sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlara Karabağlar Belediyesi yol gösteriyor.

Sınav sonucu elde ettikleri puan ve eğitim durumunu gösteren belgelerle danışmanlık merkezine başvuran engellilere, nereleri tercih etmeleri konusunda Sosyal Yardım İşleri müdürü Pelin Erda ve 5 kişilik belediye personeli yardımcı olacak. 2 yıldan bu yana toplam 57 engellinin memur olmasında verdiği danışmanlık hizmetiyle katkı sağlayan Karabağlar Belediyesi, 5 Eylül tarihine kadar sınava giren tüm engellileri Hatay Üçyol'da bulunan Karabağlar Belediyesi engelli merkezine davet ediyor.

Engellilere pek çok konuda olduğu gibi danışmanlık hizmeti konusunda da  destek olacaklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yapılan memurluk sınavlarında engellilerin doğru ve bilinçli tercihte bulunmaları için  belediye personelinin 10 gün boyunca kendilerine yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.