Karabağlar Belediyesi'ne ait Aydın Mahallesi Semt Merkezi'nde bu yıl ilk kez açılan "Aşçı yardımcılığı kursu" kısa sürede büyük ilgi gördü. Toplam 34 ders 878 saat eğitim alacak olan kursiyerler, kurs sonunda Türk, İtalyan ve Uzakdoğu mutfağında "usta" olacaklar.

Her türlü eğitim var 

Haftanın 5 günü sabah 09.30'dan akşam 16.00'ya kadar eğitim alan yaşları 18 ile 47 arasında değişen 12 kursiyer,  dolaplardaki rafları yerleştirmekten, bulaşık yıkamasına, uluslararası çorba yapımından, soslara kadar mutfakta olabilecek her türlü bilgiyi öğreniyorlar.

Bu kursu bitirenlerin iş sıkıntısı olmayacak

Karabağlar Halk Eğitim Aşçılık Eğitmeni Eral Bayri Duruk tarafından eğitim alan kursiyerler Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek kursu bitirdiklerinde 50 kişi veya daha üstü özel veya kamu sektöründeki mekanlarda istihdam edilebilecek. Ayrıca kurslara devam eden kursiyerlere daha şimdiden bir çok yerden iş teklifleri geldiği, kursları bittikten sonra çalışmaya başlayacakları öğrenildi.

Kursiyerler çok memnun


Yaptıkları işi çok sevdiklerini ve işlerini "aşkla" yaptıklarını belirten kursiyerler, eğitmenleri Eral Bayri Duruk'u çok sevdiklerini ve onun öğrettikleri bilgiler sayesinde bir meslek sahibi olacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Daha önce doğru sandıkları bilgileri bu kurslar sayesinde değiştirdiklerini belirten kursiyerler, "Bu kurs sayesinde bakış açımız değişti. Bu sektöre bundan sonra devam ederek kendimizi geliştireceğiz." diye konuştular.