Efor Fuarcılık tarafından, Karşıyaka Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlenen Pet Show 2014, 25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 4 No'lu Sergi Salonu'nda hayata geçirilecek organizasyonda, belediye tarafından 96 metrekarelik bir stant açılacak. Burada hayvan severler ile buluşturulacak sahipsiz kedi ve köpeklere yeni yuvalar bulunacak.
 
Çocuklar ve atlar buluşacak

Veterinerlik Danışma Masası'nda ise hayvan severlere can dostlarımızın bakımı ile ilgili bilgiler verilecek, sorular yanıtlanacak. Ayrıca, belediyenin sahipsiz hayvanlar için yürüttüğü örnek çalışma ve projeler de anlatılacak. Belediye standında, çocuklar için de etkinlikler yapılacak. Taypark'ı tanıtmak ve anlatmak amacıyla standa iki adet shetland pony cinsi at getirilecek.


Can Dostlarla Empati

'1. Muhabbet Kuşu', 'En Güzel Kedi' ve 'En Güzel Köpek' yarışmaları gibi renkli etkinliklerin gerçekleştirileceği Pet Show'da Karşıyaka Belediyesi'nin de 'Can Dostlarımla Empati' başlıklı bir etkinliği olacak. İzmir Engelsiz Sanat Derneği işbirliğinde gerçekleşecek etkinlikte ziyaretçiler kendilerini can dostlarımızın yerine koyacak ve onların dünyalarını anlamaya çalışacak. Gönüllü katılımcıların her biri farklı bir hayvanı canlandıracak ve krom kafese kapatılarak kısa bir süre için de olsa parmaklıkların diğer tarafından dünyanın nasıl göründüğüne bakacak. Hayvanlar ile empati kurabilmenin hedeflendiği etkinlikte hayvan haklarına saygı mesajları verilecek.