Burslardan Karşıyaka ilçe sınırları dahilinde ikamet eden, maddi olanakları kısıtlı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri faydalanabilecek. Değerlendirmeler sonucunda burs almaya hak kazanacak öğrencilere, sekiz ay boyunca ilkokul ve ortaokullarda aylık 75, liselerde 100 lira verilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı açıklamada, “Maddi olanakları kısıtlı olan öğrencilerimizin eğitim yaşamlarına bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek adına bu yıl da burs desteğimizi başlatıyoruz. Bu burslarımızın geri ödemesi yok. Çocuklarımızdan tek beklentimiz, derslerine dört elle sarılmaları, başarılı ve örnek bireyler olarak yetişmeleridir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımıza eğitimde fırsat eşitliği yaratmak, imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteği sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Öte yandan kanun gereği sadece ilk, orta ve lise öğrencilerine burs verebilen Karşıyaka Belediyesi, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri içinse apartmanları ve sivil toplum kuruluşlarını örgütleyerek, "Karşıyaka'nın Filizleri" projesini yürütüyor. Bu proje kapsamında, 200'ün üzerinde üniversiteli karşılıksız burs desteği alıyor.