Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen kutlama programında on bin kişi ellerinde meşalelerle Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirecek ve 2014 efe, aynı anda zeybek oynayarak rekor denemesi yapacak. Sonrasında ise sevilen sanatçı Suavi, Karşıyakalılara muhteşem bir gece yaşatacak.


BULUŞMA YERİ: DEMOKRASİ MEYDANI

Cumhuriyet Bayramı’nı büyük coşkuyla kutlamaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, 28 Ekim Salı akşamı, binlerce Karşıyakalıyı alanlarda buluşturacak. Coşkulu kutlama programı saat 18.00'de Bostanlı Demokrasi Meydanı'nda Cumhuriyet Yürüyüşü ile başlayacak. Yaklaşık on bin kişi ellerinde bayrak ve meşalelerle rekreasyon alanına yürüyecek. Kalabalığa, bando da eşlik edecek.


ZEYBEK GÖSTERİSİ

Saat 19.00’da ise Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda bir rekora imza atılacak. Cumhuriyetin 91. yılına özel olarak hazırlanan etkinlikte, 2014 kişi aynı anda zeybek oynayarak rekor denemesi yapacak. Yine rekreasyon alanında, zeybek gösterisinin ardından sevilen sanatçı Suavi sahneye çıkacak ve en güzel şarkılarını Karşıyakalılar için söyleyecek.

Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde, 31 Ekim Cuma günü saat 20.00’de “Cumhuriyet Özel Konseri” gerçekleştirilecek.


“COŞKUMUZA ORTAK OLUN”

Cumhuriyet Bayramı’nı Karşıyaka’ya yakışır şekilde kutlamak için dopdolu bir program hazırladıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet’in 91. kuruluş yıldönümünü muhteşem bir coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olduğumuzu bir kez daha göstermek için, tüm vatandaşlarımızı 28 Ekim Salı akşamı bu coşkuya ortak olmaya bekliyorum” dedi.