Karşıyaka Belediyesi ile uluslararası yardımlaşma ve dayanışma platformu InterNations'ın ortaklaşa yürüttüğü zeytin fidanı dikme kampanyası pilot bölge olarak seçilen Mustafa Kemal Mahallesi'nde başlayacak. Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde oluşturulacak olan Uluslararası Ağaçlandırma Alanı'na, ilk etapta 500 zeytin fidanı dikilecek.

10 ve üzeri bağışçılara teşekkür plaketi

'Haydi, sen de bir ağaç dik, geleceğe hayat ver' sloganıyla başlatılan kampanyaya katılmak isteyenler, Ziraat Bankası/ TR 1400 0100 2319 36088465 5002 hesabına, her bir fidan için 7 TL bağış yaparak fidan alabilecek. Fidan dikim töreni, bugün 14.30'da gerçekleşecek. Saat 14.00'te de Karşıyaka Belediyesi önünden araç kaldırılacak. 10 ve üzeri fidan bağışında bulunanlara teşekkür belgesi verilecek.
Proje ile ülkemizde yaşayan yabancı vatandaşların da fidan dikme sevgisiyle, orman yangınlarına karşı duyarlı hale getirilmesi, orman alanlarının genişletilmesi, küresel ısınmanın azaltılabilmesi, çevreye karşı kişisel ve kurumsal sorumlulukların yerine getirilerek erozyonun önlenmesi amaçlanıyor.