Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki kaçak işyerlerini yasalara uygun hale getirmek adına kontrol ve ruhsatlandırma faaliyetlerini sıklaştırdı. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü bünyesinde, işletmelerin hizmet alanlarına göre özel ekipler oluşturuldu. Ceza işlemi uygulamak yerine, uzlaşı ve ikna yöntemiyle çözüme öncelik verildi.
Sene başından bu yana hız verilen denetimlerde, ruhsatsız olduğu saptanan işletmelerin sahipleri yasal zorunlulukları hakkında bilgilendirildi, uyarılar yapıldı. Bu kapsamda Ocak - Ekim 2016 döneminde, hem kaçak olarak faaliyet gösteren hem de yeni açılan işletmeler dahil olmak üzere, toplam 920 işyerine ruhsat verildi. Tüm uyarılara rağmen, verilen sürede ruhsat almayan 250 işletme hakkında da yasal işlem uygulandı.  

Kaçak çalışamazlar

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 'Karşıyakamızda 22 bin işyeri var. Bu işletmelerin önemli bir kısmı ruhsatlı olsa da bizim hedefimiz, ruhsatsız ve kaçak tek bir işletme bırakmamak. Bu hedefe, ceza aşamasına gelmeden ve kimsenin kapısına kilit vurmadan ilerlemek istiyoruz. Bilgilendirmeyle, yol göstererek, kolaylık sağlayarak bu konuda esnafımızın yanında olurken; onlardan da işbirliği yapmalarını, yasalara ve kurallara uygun şekilde çalışmalarını istiyoruz. Hem esnafımızın hem de halkımızın huzuru için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürecek, kaçak faaliyetlere geçit vermeyeceğiz' dedi.