Kentin merkezindeki mahalleleri parke taşıyla döşeyen Karşıyaka Belediyesi rotayı yeni gelişmekte olan mahallelere çevirdi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklara rağmen 16 mahallede parke taşları son sürat döşenmeye devam ederken, Belediye Başkanı Durak’ta çalışmaları sık sık yerinde kontrol ediyor. Hedef ise, yağmur suyu giderleri olan, altyapısı tamamlanmış, yaya kaldırımları yenilenmiş, engelli rampaları olan parke taşlı modern yolları yılsonuna kadar tamamlamak.

Karşıyaka’nın sokaklarını adına uygun çağdaş görünüme kavuşturduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Kentin en önemli göstergelerinden bir tanesi de yollarıdır. Adeta kentin vitrinidir. Onu ne kadar iyi sunarsanız, o kent o kadar moderndir. Sokaklar aynı zamanda kent insanlarının yaşam alanıdır. Onların gönül rahatlığıyla dolaştığı sokakları yaratmak da biz yerel yönetimlerin en önemli görevidir. İşte biz bu sorumlulukla çalışıyoruz. Yatırımlarımızı her mahalleye eşit dağıtmaya çalışıyoruz. Bir yandan yeni yollar yaparken; bir yandan da çok kullanılan ve kısa sürede yıpranan Zübeyde Hanım Sokağı gibi merkezi sokaklarımızı da baştan sona yenilemek için kolları sıvadık. Hemşerilerimiz hizmetin en iyisini hak ediyor. Bunun içinde tüm imkanlarımızı seferber ettik. Daha fazla nasıl yatırım yaparız diye çalışıyoruz.” dedi.

Üç ayrı ihale ile başlatılan çalışmalarda Karşıyaka’nın en hızlı gelişen mahallelerinden biri olan Yalı Mahallesi’nde 60 sokağa 53 bin 800 metre kare yol yapılacak. Goncalar, Demirköprü, Fikri Altay ve Şemikler Mahallelerinde ise 62 sokağa 55 bin 700 metre kare parke taşı döşenecek. Bahriye Üçok, Tersane, Bahçelievler Mahallelerinde ise 66 bin 700 metre karelik 40 sokağa parke taşı döşenecek. Dedebaşı Mahallesi’nde 54 bin 760 metre karelik 45 sokak parke taşı döşenecek. Zübeyde Hanım, Latife Hanım, Mustafa Kemal, Cumhuriyet ve Örnekköy mahalelerinde de 29 bin 88 metre kare parke taşı döşenecek.

Karşıyaka’nın sokakları bir bir parke taşı döşenirken bir yandan da merkezdeki Zübeyde Hanım, Berin Taşan, Aksoy Sokakları da, farklı kurumların altyapı çalışmaları sırasında yollarda oluşan aşırı yıpranma nedeniyle tekrar yenilenecek.