İlk gün denetlenen 10 fırından 4 tanesine eksiklikleri nedeniyle para cezası yazıldı. Halkın sağlığı için denetimlerin her zaman süreceğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Halkımız yediği pidenin sağlıklı koşullarda üretildiğinden emin olmak istiyor. Ekiplerimiz esnafımızı da tedirgin etmeden denetimlerini sürdürüyor. Sağlıksız işyerlerine kesinlikle göz açtırmayacağız. Esnafımızdan bu sıcak günlerde daha da dikkatli olmalarını bekliyoruz" dedi.

Zabıta ekiplerinin denetimlerinde, fırınlarda öncelikle üretim yerlerinin hijyen olup olmadığı denetleniyor. Daha sonra kullanılan un ve ekipmanlar kontrol ediliyor. İşyeri ruhsatı, çalışanların sağlık karnelerinin olup olmadığı, pide ve ekmeklerde belirlenen gramajlara uyup uyulmadığı da denetimi yapılan koşullar arasıda yer alıyor.

İlk günkü denetimlerde fırınların büyük çoğunluğunun kurallara uygun olduğu gözlenirken, bazılarında çalışanların sağlık karnelerinin tam olmadığı, bazılarında da kullanılan malzemelerin yeterince temiz olmadığı gözlendi. Uygun olmayan 4 fırına yasal uyarılar yapılarak para cezası uygulandı.

Karşıyaka Belediye Zabıta ekipleri fırınların tamamını denetledikten sonra tatlı ve pasta imalatı yapan işyerlerini kontrole başlayacak. Uygulamalar Ramazan Bayramı'na kadar aralıksız sürecek.