Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediyesi, İzmir'in en kalabalık iftar sofralarından birini, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nin önündeki geniş caddede kurdu. Şemikler, Fikri Altay, Demirköprü, Dedebaşı ve Goncalar'da yaşayan yaklaşık 5 bin Karşıyakalı iftar sofrasını paylaştı. İftarda; çorba, sebzeli tavuk, pilav ve tatlı ikram edildi.

Ramazan ayı boyunca Karşıyakalıları iftarda buluşturacak olan Karşıyaka Belediyesi, 2 Temmuz Perşembe günü Cumhuriyet, 8 Temmuz Çarşamba günü KSK 100'ncü Yıl Meydanı'nda ve 15 Temmuz Çarşamba Günü de Latife Hanım Mahallesi'nde geniş katılımlı iftar organizasyonları yapacak. Ay boyunca ayrıca Girne Kültür Park içinde, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bin 500 kişiye iftar yemeği verilmeye ve her gün Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce yaklaşık 1000 dar gelirli aileye de gıda paketi dağıtılmaya devam edilecek.

'Soframızı paylaşıyoruz'

İftar ve sahur sofralarını Karşıyakalılar ile paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Bizim dinimizde paylaşmak, bölüşmek esastır. Hiçbir zaman ekmeğimizi birbirimizden eksik etmeyeceğiz. Ramazan kültürünü hep birlikte yaşamak ve yaşatmak için soframızı paylaşıyoruz. Gün geçtikte yozlaşan değerler, yok edilen kültürler arasında birbirimize sıkı sıkı tutunmaya ve güçlü olmaya devam edeceğiz. Sofralarınız hep bereketli olsun" dedi.