2011 yılında 270 bin adet bitki üretimi yapan Örnekköy Şantiyesi'ndeki serada bu yıl hedef büyütülerek, üretimi iki katına çıkartılacak. Sadece bu yaz park ve bahçelere 150 bin adet yazlık mevsimlik çiçek dikimi (pervane, petunya, kadife, vapur dumanı, kadife vb.) yapıldı. Bu mevsimlik çiçeklerin 100 bin adedinin üretimi, 2012 kooperatifçilik yılı kapsamında Seferihisar Bademler Kooperatifi ile yapılan sözleşme ile sağlandı. 2012 – 2013 kış dönemi için ise 150 bin adet kışlık mevsimlik (hercai menekşe, sümbül, şebboy, aslanağzı vb.) çiçek ve 50 bin adet yer örtücü ile çalı üretimi yapılması planlanmaktadır.
 
Büyük bir özenle üretilen bitkiler Karşıyaka'daki 300'e yakın parkı süslerken, vatandaşlardan da büyük övgü alıyor. 2004 yılından bu yana yapılan 138'in üzerindeki parkla Karşıyaka'nın ayrı bir hava kazandığını söyleyen vatandaşlar Belediye Başkanı Durak'a da teşekkür ediyor.
 
Karşıyaka'ya yakışan hizmeti yapmak için çalıştıklarını belirten Başkan Durak ise, belediyenin üretimini kendi bünyesinde yapıyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti "Seramız gerçekten örnek bir yer haline geldi. Çok ciddi üretim yapılmaktadır. Yüzlerce bitki çeşidi üretiyoruz. Bunları parklarımıza, tretuar kenarlarına ekerek kentimizin güzelliğine güzellik katıyoruz. Çiçek kooperatifleriyle yaptığımız anlaşmalarla da hem üretimimizi arttırıyor, hem de onlara da destek oluyoruz" diye dile getirdi.