Futbolculuk kariyerinde Galatasaray'da 4 şampiyonluk yaşayan, Avrupa Şampiyonası'nda 2000 yılında çeyrek, 2008'de yarı final oynayan A Milli Takım kadrosunda yer alan 38 yaşındaki Ayhan Akman, şunları söyledi:

"İlk kez teknik direktör olarak görev yapacağım ama hazırım. Kendime güveniyorum. Karşıyaka devre arasında transfer yapamadı. Her kulüp gibi sıkıntıları var ama iyi bir kadroya sahibiz. Ligde yarışın içindeyiz. Hiçbir mazerete sığınmadan play off ve ardından Süper Lig için son ana kadar mücadele edeceğiz."

Kadroda yer alan Kahe ve Yenal gibi bazı futbolcularla daha önce karşılıklı oynadığını hatırlatan Ayhan Akman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadronun çoğunu tanıyorum. Fazla tanımadığım oyuncularla da ilgili en kısa zamanda bilgi sahibi olacağım. Önümüzde kazanmamız gereken çok önemli bir Orduspor karşılaşması var. Maça kadar olan kısa süreçte oyuncularımla çok iyi hazırlanacağız. Karşıyaka her müsabakada 90 dakika kazanma hırsını, mücadeleyi sahaya yansıtacak."

Ayhan Akman'ın takımla ilk antrenmanını Başkan Fatih Diniz ve yöneticiler de izledi. Akman, çalışmada oyunu sık sık durdurarak futbolcularına çeşitli uyarılarda bulundu.

ANTALYA'YA RET

Teknik direktör Yusuf Şimşek'in Karşıyaka'dan ayrılarak Antalyaspor'la anlaşması olay yaratırken Akdeniz temsilcisinin geçen hafta yeşil kırmızılıları arayarak nabız yokladığı ortaya çıktı. Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer'in kendisiyle görüşerek Hami Mandıralı'yla yollarını ayıracaklarını, Şimşek'i takımın başına getirmek istediklerini söylediğini belirten Başkan Fatih Diniz, bu konuda şunları söyledi:

''Play off iddiamız sürerken böyle bir olaya izin vermeyeceğimizi ilettim. Gencer de bana, (Biz Yusuf Şimşek'le anlaşsak gönül koyar mısın) diye sorunca zaten anlaşma yaptıklarını anladım. Bu hiç etik olmadı."

Ayhan Akman'a güvendiklerini dile getiren Başkan Diniz, "Sözleşme imzalarken alacağı ücrete bile bakmadı. Başarılı futbolculuk kariyerini teknik adamlığa da yansıtacak" dedi.

Bu arada Karşıyaka'dan ayrılan Yusuf Şimşek de Antalyaspor'la ilk antrenmana çıktı. Şimşek'in geçen hafta bir yardımcısına kırmızı beyazlıların bu hafta ağırlayacağı Manisaspor'un Adanaspor'la oynadığı maçı izlettiği öğrenildi. Yusuf Şimşek'in Karşıyakalı futbolculara veda ederken takımdaki bazı isimlerden tepki gördüğü belirtildi. Yeşil kırmızılı yönetim, Antalyaspor'u Futbol Federasyonu'na şikayet etti.

TARAFTAR AKMAN İÇİN BÖLÜNDÜ

Karşıyaka'da Ayhan Akman'ın teknik direktörlük görevine getirilmesi taraftarları ikiye böldü. Bazı Karşıyakalılar, kariyerli bir eski futbolcu olan Akman'ın Sergen Yalçın, Roberto Carlos örneklerinde olduğu gibi ilk teknik direktörlük deneyiminde başarılı olacağını savundu. Bazı taraftarlar da Süper Lig yarışında ligi ve takımı iyi tanıyan, tecrübeli bir teknik adamın görevlendirilmesi gerektiğini iddia etti. Ayhan Akman'ın yardımcılıklarını Erhan Kılıç, Nezihi Baloğlu, Tolga Sayın ve Recep Asil yapacak.