Farklı alanlarda yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi bu kez de kent estetiğini sağlamak, yaz aylarına girilirken ilçenin her köşesini renklendirmek için çalışma başlattı. Vatandaşların öneri ve taleplerini de dikkate alan belediye ekipleri, Nikah Sarayı ve Dante Kafe'nin parka bakan cephesinde; Karşıyaka yazısı ile birlikte dev Atatürk ve Zübeyde Hanım görselleri oluşturdu. 52 metrekarelik alanda 9 farklı bitki türüyle bir de dikey bahçe uygulaması yapıldı ve LED aydınlatmalarla ışıklandırıldı. İlçenin en merkezi noktalarından birine estetik bir görünüm kazandıran çalışma, vatandaşların da büyük beğenisini kazanırken, sosyal medyada da kısa sürede en çok paylaşılan Karşıyaka fotoğraflarından biri oldu.

Sanat eseri trafolar

Kentin farklı noktalarındaki boş alanları estetik bir görünüme kavuşturmak ve sokakları sanatla bütünleştirmek için Kent Estetiği ekibi de kuran Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki elektrik trafolarını da sanatla buluşturdu. Bir ressam ve iki duvar ustasından oluşan ekip, trafoları sanat eserine dönüştürmeye başladı. Tespit edilen noktalar, mahalle halkının da öneri ve talepleri doğrultusunda oluşturulan temaya göre tasarlanacak. İlk olarak Soğukkuyu'da başlatılan çalışma kapsamında yıl sonuna kadar 10 tane trafo boyanacak. Trafo boyamaları bittiğinde mahalle aralarında duvar, bordür ve kaldırım boyamaları da yapılacak.

Sanat sokakta

Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmaya çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bir tarafta; en değer verdiğimiz Atamız ile Anamızı buluşturduk, diğer tarafta kötü görünümlü trafolarımızı sanat eserine dönüştürerek estetik bir görünüm kazandırdık. Kentte renkliliği yaşatmaya ve sanatın farklı yönlerini sokakla buluşturarak, insanların mutluluğuna destek olmaya çalışıyoruz. Yurttaşlarımızın da bu eserlere sahip çıkacaklarından, çevreyi ve doğayı özenle koruyacaklarından son derece eminim" dedi.