Deniz Baykal Kültür Merkezi’nin yan tarafında, taşınan Haberleşme Müzesi alanında oluşturulan Kardelenler Anaokulu’nun açılışına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir İl Başkan Yardımcısı Seha Şahin, meclis üyeleri, muhtarlar ve veliler katıldı. Anaokulunda 3 sınıf bulunacağı ve 45 minik öğrencinin eğitim görebileceği belirtildi. Eğitim kurumunda ayrıca, 3 öğün yemek, yaş gruplarına göre uyku alanları, farklı branşlarda etkinlikler ve oyun alanları yer alacak. Belediye tarafından Mavişehir’de yapımı tamamlanan Karşıyaka’nın Filizleri Anaokulu da önümüzdeki günlerde açılacak.

TÜRKAN SAYLAN ANISINA

Açılış töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kardelenler Anaokulu, Karşıyaka Belediyesi’nin insan odaklı, geleceğe karşı sorumlu, gücünü bilimden, kültürden, sanattan alan, çağdaş yerel yönetim felsefesinin bir ürünüdür. Eğitime yatırım, kentlerin ve ülkelerin geleceğine yatırımdır. Biz her şeyden önce, kendimizi çocuklarımıza ve gençlerimize karşı sorumlu hissediyoruz. Anaokullarından üniversiteye kadar, onların sağlıklı, eğitimli, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için, elimizden geleni yapıyoruz. Kendisi de bir kardelen olan, ömrünü kardelenlere adayan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan’ı saygıyla anıyorum. Okulumuz adını, onun büyük çabasına saygıdan almaktadır” dedi.

“MUTLU VE GURURLUYUZ”

ÇYDD İzmir İl Başkan Yardımcısı Seha Şahin “ÇYDD ile bütünleşen Kardelenlerin, yeni bir eğitim yuvasında isim bulmasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. geleceğin Kardelenlerini güven altında görmek göğsümüzü kabartıyor” dedi. Örnekköy Mahalle Muhtarı Avni Yüksel ise “Mahallemize yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu.