Karşıyaka Belediyesi, ‘Sesli Betimleme Sinema Günleri’ ile görme engelli bireylere kesintisiz film keyfi yaşatacak. İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görme Engelliler Bölümü ile ortaklaşa hayata geçirilecek organizasyon, 3 ay sürecek. Her ay farklı bir film, sesli betimleme uygulaması ile Çarşı Kültür Merkezi’nde perde açacak. Konuşmanın bulunmadığı sahnelerde görme engelliler için mekân, kişiler ve sessiz gelişen olaylar betimlenerek anlatılacak.

‘Bu sesi görün’ sloganıyla düzenlenecek Sesli Betimleme Sinema Günleri kapsamında ilk etkinlik 15 Şubat Perşembe günü yapılacak. Çağan Irmak’ın yönettiği ‘Dedemin İnsanları’ filminin özel gösterimi saat 14.00’te başlayacak. Görme engelliler, bu tarihe kadar (0232) 483 38 46 / 123 numaralı telefonu arayıp isimlerini yazdırarak etkinliğe katılabilecek. Diğer film gösterimleri ise 15 Mart ve 13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

AKPINAR’DAN DAVET

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Görme engeli olan bir kişinin  günlük hayatta her zaman sesli betimleme ile film izleme şansı ne yazık ki yok. Düzenleyeceğimiz organizasyonla, görme engelli vatandaşlarımıza bu imkanı sunacağız. Belki de birçoğu hayatında ilk defa böyle keyifli ve unutulmaz bir deneyim yaşayacak. Hayata engel tanımayan yurttaşlarımızı Sesli Betimleme Sinema Günleri’ne bekliyoruz” dedi.