Kentteki 4 ayrı merkezde, gençlere ve yetişkinlere yönelik olarak açılan 57 kursta kontenjanlar tamamen dolarken, 13 farklı kurs için de kayıtlar devam ediyor.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


Kültür ve sanat etkinlikleri ile kış aylarına renk getiren Karşıyaka Belediyesi, açtığı ücretsiz kurslarla da vatandaşlara hem öğrenme hem eğlenme fırsatı sunacak. Bahçelievler Katlı Pazaryeri’nde bulunan Kurs Şefliği ile Bülent Ecevit, İsmail Cem ve Ahmet Piriştina kültür merkezlerinde açılan onlarca kurs, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Karşıyakalılar, bilgisayar işletmenliğinden aşçı çıraklığına, Almanca’dan halk oyunlarına kadar pek çok farklı branştaki 57 kursu tamamen doldurdu.

KAYITLARI SÜREN KURSLAR


Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde; ‘El ve Ayak Bakımı’ (Manikür ve Pedikür), ‘Saç Bakımı ve Yapımı’ (Kuaförlük), ‘İşaret Dili’, ‘Cilt Bakımı ve Temel Makyaj’, ‘Okuma-Yazma’, ‘Satranç’ (Yetişkin), ‘Ebru’, ‘Rusça’, ‘Fotoğrafçılık’, ‘Bağlama’, ‘Gitar’, ‘Dekoratif Ahşap Süsleme’ ve ‘Masa Tenisi’ kursları için de başvurular alınmaya devam edecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen kurslar için, Karşıyaka sınırları dahilinde yaşayan, 15 yaş üzeri tüm vatandaşlar başvuru yapabilecek. 361 47 93’ten de kurslara ilişkin detaylı bilgi alınabilecek.

FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN


Kurslara gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakalılara her alanda fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz. Bu amaçla, hem meslek edindirme hem hobi hem de eğitim alanındaki onlarca kursumuzu hiçbir ücret talep etmeden gerçekleştiriyoruz. Maddi imkanı olsun ya da olmasın, bu kurslara katılıp sosyalleşmek ve eğitim almak, tüm vatandaşlarımızın hakkıdır” dedi.