Esin Gençel-Kaşıyaka Platformu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılan alanlar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Karşıyaka, Bostanlı ve Mavişehir'de yapılaşmanın yoğunlaştığını belirten üyeler, daha çok yeşil alan istediklerini açıkladı. Karşıyaka Platformu adına basın açıklamasını okuyan Avukat Talat Ünlü, imar planlarının sadece Mavişehir'de değil tüm Karşıyaka'da ciddi sorunlar yaratacağını ifade ederek, "Karşıyaka'nın yakın geçmişini yaşayan herkes bilir. Mavişehir aslında bataklık bölgedir. Buraya yüksek katlı yapılar, gökdelenler yapılmasını hep tartışırız. Trafik, ulaşım ve otopark sorunu yaşarız. Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kadar nüfus, bu kadar gökdelen, bu kadar araba, bu kadar alışveriş merkezi yetmezmiş gibi, daha çok yapı, daha çok gökdelen, daha çok nüfus, daha çok trafik ve otopark sıkıntısı diyen imar planları yapmakta. Anayasa gereğince, insanların sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamakla yükümlü olan çevre şartlarını uygun planlama yapmakla yükümlü olan Bakanlık, Mavişehir'deki, Bostanlı'daki, Karşıyaka'daki altyapı sorunlarını göz göre göre arttırmakta" dedi.

Nefes alacak yerler istiyoruz


Ünlü, konuşmasını şu şekilde sürdürdü, "Biz Karşıyaka Platformu olarak, bu kadar bina, bu kadar arabaya yeter diyoruz. Biz yeşil alan, park, sosyal alan istiyoruz. Hızla beton yığınına dönen, güzel Karşıyakamız da nefes alacak yerler istiyoruz. İnsanlarımızı kaynaştıracak, sanat ve kültürel alanlar istiyoruz."

Bakanlığa, 53 dava açıldı

Karşıyaka Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Talat Ünlü, 53 kişinin imar planlarının iptali için dava açıldığnı belirterek, "Mavişehir imar planı olarak bilinen dava idari olarak devam etmektedir. Benim kişisel olarak açtığım davada yürütmeyi durdurma kararı alamadım. Diğer davalar devam etmekte. Benim açtığım davayla birlikte, toplam 53 kişisel dava açılmıştır ve bunların hepsi reddedilmiştir. Fakat imar sürecinin iptal aşaması devam etmektedir" dedi.

Karşıyaka Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Murat Ergün ise, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şu an sadece isminin şehircilik kısmıyla ilgileniyor. Sadece şehircilik kısmıyla ilgilenince de, işler konut yapmaktan ibaret kalıyor. Bu yeşil alanları başkaları gördüğü zaman, buralara kaç konut sığdırabiliriz mantığıyla yaklaşıyor. Bu durum böyle devam ederse, şu an alabildiğimiz oksijeni bile alamayacak noktaya geleceğiz" diye konuştu.