Gondol Restoran’da gerçekleştirilen basın toplantısına İlçe Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu katıldı. Başkan Akpınar, 23 Nisan mutluluğunu tüm halkla birlikte yaşamak istediklerini söyledi ve “Herkesi bu coşkumuza ortak olmaya davet ediyorum” dedi. Akpınar “Geçtiğimiz 21 yılda, Şenliğimizde, 62 ülkeden 10 binden fazla çocuğu ağırladık. Dünya çocuklarıyla, Karşıyakalı çocuklarımız arasında kurulan dostluk köprüsüne aracı olmak bizi gururlandırıyor. ‘Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ ile bizler bir mirası yaşatıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu ülkenin geleceğini, egemenliğini, bu ülkeyi kuranların evlatlarına emanet etmesinin önemini biliyoruz. Ve bunu, geleceğe taşıma sorumluluğumuzu 21 yıldır yerine getiriyoruz. Ve biliyoruz ki; geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da, 23 Nisan Karşıyaka’da bir başka heyecan ve coşkuyla kutlanacak. Tüm Karşıyakalı hemşerilerimizi bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

İZ BIRAKACAĞIZ

Karşıyaka’dan Türkiye’ye güzel bir mesaj vereceklerinin altını çizen Başkan Akpınar “Karşıyaka’dan tüm ülkeye Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın 23 Nisan mesajını vereceğiz. Çarşının içinde ve kentin farklı noktalarında onlarca gösteri sergilenecek. Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gösteriler olacak. Çocuklarımızda iz bırakmak istiyoruz. Geziler yapacağız. 5 günlük şenlikte okullarda ve sokaklarda onlarca gösteri sunulacak. Çocuklarımızın gelecekte sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularını taşıması için önemli bir adım atılacak. 21 Nisan’da Karşıyaka Çarşısı’nda gerçekleşecek olan geleneksel “Şenlik Yürüyüşü”ne tüm Karşıyakalı hemşerilerimi, bayraklarıyla birlikte bekliyorum” diye konuştu.

“EN İYİ TANITIMI YAPACAĞIZ”


İlçe Kaymakamı Sadettin Yücel ise “Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’nin halka mal olması çok önemli. Yabancı çocuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız ve kentimizi de en iyi şekilde tanıtacağız. Sonraki yıllarda yeni gelişmeler olduğu taktirde, misafir çocuklarımız ailelerin yanında da kalabilecek. İhtiyaca göre farklı organizasyonlar da yapılabilir.  İlçe ve belde olarak herkes üzerine düşen görevi yapıyor ve yapmaya da devam edecek” dedi.

ŞENLİKTE NELER VAR

Yabancı misafirler 19 Nisan’da İzmir’e gelecek. Karşıyaka’daki okulların da katılımı ile kent yedi gün boyunca festival alanı gibi süslenip katılan ülkelerin bayraklarıyla donatılacak. Şenlik kapsamında ilk gün tüm gruplar yöresel kıyafetleri ile Carrefour’da gösteriler yapacak. Carrefour ve CarrefourSa ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek tüm gösteriler ücretsiz olacak. Şenliğin kortej yürüyüşü 21 Nisan günü 18.00’de yapılacak. Anayasa Meydanı’ndan Latife Hanım Köşkü’ne kadar sürecek yürüyüş sonrasında yabancı konuklara resepsiyon verilecek. 23 Nisan günü ise tüm okullarda gösteriler yapılacak. Kapanış gösterileri de aynı günün sonunda gerçekleşecek. 7 farklı ülkeden gelen çocuklar, 24 Nisan’da Karşıyaka’dan ayrılacak.

KATILAN ÜLKELER


Azerbaycan- Bakü, Bulgaristan – Sofya, Gürcistan – Kutaisi, Kırgızistan – Bişkek, KKTC- Girne,
Makedonya – Josifovo, Rusya - Krasnodar