Tam donanımlı veteriner ambulansı, müdahale araçları ve uzman ekipleriyle can dostların sağlığı için seferber olan Karşıyaka Belediyesi; 7 ayda toplam 17 bin hayvana şifa taşıdı. Karşıyaka’nın tüm bölgelerinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekip araçlarıyla yaklaşık 8 bin hasta ya da yaralı hayvana tıbbi müdahalede bulunuldu. Tay Park’ta bulunan poliklinikte ise 7 bin 500 sahipsiz hayvana aşılama ve tedavi hizmetleri verildi.
 

KISIRLAŞTIRMA

Can dostları hastalıklardan korumak ve kontrolsüz üremenin önüne geçmek amacıyla kısırlaştırma çalışmalarına da hız verildi. Sene başından bu yana bin 500 kedi ve köpek kısırlaştırıldı. Hayvanseverlerin işbirliğiyle hayata geçirilen uygulamalar, Karşıyakalıları da memnun etti.

 
“CAN DOSTLAR BİZE EMANET”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Sahipsiz can dostlarımıza her alanda olduğu gibi sağlıkta da en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Her türlü bakım ve tedavilerini belediye olarak üstleniyoruz. Çalışmalarımızı Karşıyakalı hemşerilerimizle birlikte yapıyoruz. Bizlere emanet olan can dostlarımız için daha modern yaşam koşulları sağlamak adına ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.