Karşıyaka Belediyesi tarafından 2009 yılında Şemikler Mahallesi'ndeki 12 bin 347 metrekare arsanın metrekaresi 751 TL'den satılmasının ardından, daha değerli olmasına rağmen ucuza satıldığını ileri süren emekli polis Abdülkadir Yaşar'ın (71) şikayetinin ardından açılan davanın duruşması Karşıyaka 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Karşıyaka Belediyesi'ni 1 milyon 220 bin 171 TL zarara uğrattıkları ididasıyla, görevi kötüye kullanmaktan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istenen sanıklardan dönemin Belediye Başkanı Cevat Durak (60) ile belediyede çeşitli görevlerde bulunan Tayfun Mustafa Varlı (56), Serdar Sepetçioğlu (51), Dilek Aladağlı (44), Mehmet Turhan (47), Ahmet Diker (58), Mehmet Yavuz Pasa (61), Kamuran Türkün (62), Yurdanur Akgün (53) ve Halil Arda (57), bazı sanıkların avukatları ile Abdülkadir Yaşar katıldı. Diğer sanık Gülay Eren (58) ise mazeret bildirerek katılmadı. Savunmalarını yazılı olarak yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmezken, satışın yasalara uygun olarak yapıldığını, kamunun zarara uğratılmadığını belirtti.

Dönemin Belediye Başkanı Cevat Durak, duruşmada, "Savunmamı daha önce yazılı olarak yapmıştım. Ancak belirtmek isterim ki; Tüm çalışmalarımızı yasaların bize verdiği yetki çerçevesinde yaptık. Bu tamamen siyasi bir iç çekişmeden kaynaklanıyor. Suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

Bunun üzerine söz alan ve Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğunu dile getiren Abdülkadir Yaşar, "Ben partide delege bile değilim. Davanın siyasi olduğu görüşüne katılmıyorum. Arsanın satışıyla ilgili 3 Ağustos 2009 tarih ve 10-137 Karşıyaka Belediyesi Meclis kararında kimin imzası varsa, onlardan şikayetçiyim" diye konuştu.

Tarafların dinlenmesinin ardından duruşma, delillerin toplanması ve bilirkişi incelemesi için 1 Şubat 2016 tarihine ertelendi.