Karşıyaka Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan kaçak yapılara göz açtırmıyor. Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Örnekköy'deki yıkımlardan sonra Yalı Mahallesi'nde bulunan kaçak yapılara da müdahale etti. Ekipler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle, daha önce uyarılan Yalı Mahallesi'ndeki hurdacı ve at arabacılarının bulunduğu 13 barakayı yıktı. Aylardır süren çalışmalar sonucunda Yalı Mahallesi'nde bulunan 500 kaçak yapı yıkıldı.

Çarpık kentleşmenin önüne geçmek için bu tür uygulamaların asli görevleri olduğunu kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka gelişiyor, Karşıyaka güzelleşiyor. Bizim görevimiz insanların rahat ve yaşam kalitesinin yüksek olduğu yerlerde yaşamalarını sağlamak. Yaptığımız uygulamaların amacı görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp, sağlam bir alt yapının üzerine yapılmış çağdaş kentler yaratmaktır" diye konuştu.

Moloz dökenlere ceza

Yalı Mahallesi'nde yapılan yıkım sonrası, alandan 150 kamyon moloz çıktığı belirtildi. Yıkılan 13 barakanın 4 tanesinde barınan ailelere Karşıyaka Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gıda ve giyecek yardımı yapıldı. Ayrıca burada bulunan faytoncular için de Kordon Projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçildi. Yıkımlar esnasında ele geçirilen 11 sokak köpeği de Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hayvan barınağına götürülerek koruma altına alındı. Yıkım yapılan alana moloz dökülmemesi konusunda uyarılar yapan yetkililer tekrar moloz dökülmesi durumunda ağır yaptırımların uygulanacağını söylediler.