Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve kısa sürede tüm Türkiye'ye yayılan "Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz" projesi akademik çevre ve sivil toplum kuruluşlarından da tam not aldı. Sorumlu Şehirler Konferansı düzenleyen Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği, Karşıyaka'nın Filizleri'ni, Türkiye'nin en iyi sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterdi. Konferansa katılan bazı belediye başkanları da projeyi kendi ilçelerinde uygulamak için çalışma başlatacaklarını söyledi.
 
Hedefimiz 1000 üniversiteli

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde gerçekleşen konferansa, akademisyenler, farklı kentlerden ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üniversiteliler katıldı. Konferansta konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyaka'nın Filizleri Projesi sayesinde; ilçemizdeki apartmanlar, hatta muhtarlar, meslek odaları, STK'lar, belediye çalışanları ve kentin farklı dinamikleri üniversite öğrencilerine burs veriyor. Burs alanların sayısı 200'ü buldu ancak hedefimiz 1000" dedi.
 
Örnek alınmalı

Başkan Akpınar "İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimizin hiçbir kişi, kurum ya da farklı bir yapılanmaya ihtiyaç duymadan eğitim sürecini tamamlaması amacıyla bu projeyi başlattık ve Türkiye çapında ses getirdik. Diğer belediyelere örnek olmasını ve burs alan öğrenci sayısının artmasını diliyorum. Türkiye'de, belediyenin organizasyon gücü ve halkın örgütlenme başarısını birleştiren en önemli projelerden bir tanesini Karşıyaka'da hayata geçirmiş olmaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu.
 

Karşıyaka'nın Filizleri projesi nedir?

Belediyelerin, yasal olarak üniversite öğrencilerine burs verme imkanı olmamasından yola çıkan Karşıyaka Belediyesi "Karşıyaka'nın Filizleri" projesini başlattı. Proje kapsamında, ihtiyaç sahibi her öğrenciye ayda 300 lira burs verilmesi kararlaştırıldı. Apartmanlar, muhtarlar, STK'lar, taksi durakları, meslek odaları, belediye çalışanları, meclis üyeleri de projeye katıldı. Ekim ayından bu yana 211 üniversiteliye burs imkanı sağlandı. Türkiye'nin farklı belediyeleri de projeyi örnek alarak kendi ilçelerinde uygulamaya başladı.