Örnekköy Şantiyesi'nin yanındaki alanda kurulacak olan açık hava müzesinde, çöp kamyonundan kepçeye, traktörden dozere geçmişten günümüze belediye hizmetlerinde kullanılan çok sayıda araç sergilenecek.

Latife Hanım Mahallesi'nde kurulacak müzenin mimarı Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, kentin geçmişini korumanın önemine değinerek, "Teknoloji hızla ilerliyor. Geçmişte hangi şartlarda hizmet üretildiğini gelecek nesillerin de görmesini istiyoruz. Geçmişte bu kentte çöpler bazı dar sokaklarda eşekler ile toplanıyordu. Bugün bunu anlatsak kimse inanmaz. Gelecekte de bugünkü hizmet araçlarımız çok yetersiz kalacaktır. Eskiyen iş makinelerini hurdaya ayırıyorduk. Bu şekilde Karşıyaka'ya yeni bir butik müze de kazandırmış olacağız." dedi.

Karşıyaka Belediyesi olarak son sekiz yılda Latife Hanım Köşkü, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi, Bilim Müzesi ve Deprem Müzesi'ni kente kazandırdıklarını belirten Durak, "Aynı anlayışla tüm imkanları değerlendirip yeni yeni değerler kazandırmaya çalışıyoruz. Özellikle çocuklarımızın eğitimlerinde bu hazırlıklarımız onlara yol gösterici olacak. Gelecek yıllarda birikimleri artan müze daha da ilgi çekecek konuma gelecek" diye de ekledi.

Müzede sergilenecek araç ve ekipmanların toplanmasına başlanırken, proje çizim hazırlıkları da devam etmekte. Müzenin bir yıl içinde hizmete girmesi hedefleniyor.