Geleceğin Karşıyaka’sı için belirledikleri turizm kenti misyonunun bir ayağını da butik müzelerin oluşturduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Kentin hafızasını yaşatmak, geleceğe taşımak adına çok önemli adımlar attığımıza inanıyorum. Bu noktada; Latife Hanım Köşkü Anı Evi ile Hamza Rüstem Fotoğraf Evi ciddi bir rol üstleniyor. Bilim Müzesi ile her ne kadar farklı bir şey hedefleniyor gibi görünse de, burası da aslında, bilim tarihinde kısa bir yolculuğa çıkartıyor ziyaretçilerini. Deprem Müzemiz ile de geçmişin acı tecrübelerini unutturmamayı; tehlikenin her an kapımızda olduğunu hatırlatmayı hedefliyoruz.” dedi.

Butik Müzelerin gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Durak, “Müzelerimizi görmeye Türkiye’nin her yerinden insanlar geliyor. Bilim Müzemiz için okullar randevu sırasına giriyor. Atamızın emaneti Latife Hanım Köşkü içinse turlar düzenleniyor” derken, yeni butik müzelerin de yolda olduğu müjdesini verdi.

Karşıyaka’nın butik müzeleri arasında ziyaretçi rekorunu Latife Hanım Köşkü Anı Evi elinde bulunduruyor. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın da yaşamının son günlerini geçirdiği ve 2008 yılında aslına uygun restore edilen Latife Hanım Köşkü’nü bugüne kadar 500 bin kişi ziyaret etti.

Bahçeşehir Koleji ortaklığıyla 2009’da açılan Bilim Müzesi’nin 3 yılda ki ziyaretçi sayısı 50 bini bulurken, Hamza Rüstem Fotoğraf Evi de ilk yılında 10 bin kişiyi ağırladı.

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda bulunan ve 1987 yılında açılan Açık Hava Arkeoloji Müzesi ise, 2011 yılında tamamen yenilenirken, özellikle kurvaziyerlerle İzmir’e gelen turistlerin ilgi odağı oldu.

Karşıyaka Belediyesi’nin Örnekköy Şantiyesi’nde bulunan Deprem Müzesi’nin ağırlıklı ziyaretçileri de öğrenciler oluyor.