İzmirli iş ve cemiyet dünyasından tanıdık simaların katılımıyla gerçekleşen söyleşi ilgi gördü. Detoks ve sağlıklı yaşam danışmanı Gül Kaynak, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. İzleyenlere soru soran, çeşitli testlere ortak eden Kaynak, detoks ve sağlıklı yaşam ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı. İzleyenlerin sorularını yanıtladı.


Detoksun vücudun en çok enerji harcadığı işlem olan sindirimi mümkün olduğunca azaltarak, vücudun bu enerjiyi kendisini toksinlerden temizlemeye, hücrelerini tamir etmeye ve kendisini gençleştirmeye harcaması olarak tanımlayan Kaynak, "Bu şekilde hem bağışıklık sistemi güçleniyor hem de fazla kilolar ve su vücuttan atılıyor. Detoks programının ardından düzenli beslenmeye devam ederek ve belirli aralıklarla detoks yaparak, hastalıklara karşı daha dirençli olunabilmektedir. Asidik yiyecek ve içecekler de detoks esnasında hiç alınmaz veya minimuma indirilir" dedi.


Detoksa ihtiyaç olup olmadığını anlamanın zor olmadığını belirten Gül Kaynak, "Sabahları yorgun ve dinlenmemiş mi kalkıyorsunuz? Kısa sürede çok kilo aldınız ve bu aldığınız kiloları eskisi gibi kolay veremiyor musunuz? 24 saatte bir tuvalete çıkamıyor musunuz? Her gün düzenli aldığınız bir ilaç var mı? Çay, kahve, asitli içecekleri her gün tüketiyor musunuz? Sigara içiyor musunuz? Doğal hali ile birkaç gün içinde bozulacak gıdalar yerine, 3-6 ay arası raf ömrü olan işlenmiş, paketlenmiş gıdalar mı tüketiyorsunuz? Yemek yedikten sonra midenizde anormal bir şişlik hissediyor musunuz? Etrafınızda çok fazla hastalanmaya başlayan yakınlarınız var ve artık kendinize daha iyi bakmanın yollarını mı arıyorsunuz?  Vücudunuz yüksek kolestrol, karaciğer yağlanması, insulin düzensizliği, alerji vs gibi alarmları vermeye başladı mı? Kendinizi yorgun, yaşlanmış, mutsuz ve sağlıksız mı hissediyorsunuz? Hayatınızın son gününe kadar hastalanmadan yaşamanın bir yolunu mu arıyorsunuz? Bunlardan birkaçına bile 'Evet' dediyseniz detoksa ihtiyacınız var demektir" diye konuştu.