İzmir Piyangocular ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak ile İzmir Piyangocular ve Şans Oyunları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Atmaca düzenledikleri basın toplantısında iddiaları reddetti. Atmaca, İblik'in kendisine son 2 rakama 10 lira isabet eden bir piyango bileti getirdiğini ve yerine bir bilet ve 5 kazı aldığını, kazılardan birine 10 lira ikramiye çıktığını ve onun karşılığında da 2 adet çeyrek bilet daha aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Ayrıca söz konusu kişi 200 lira parayı da bana bozdurup oradan ayrıldı. Ancak yaklaşık 45 dakika sonra geri gelerek kendisinin kandırıldığını hemen kazan biletine 100.000 lira isabet ettiğini beyan ederek bileti geri istedi. Ben de kendisine bu bileti mevzuat gereği peşin ikramiye miktarı içinde olduğu için ödedikten sonra yırtıp imha ettiğimi söyledim. Bunun üzerine 'beni dolandırdı' deyip beni kolluk güçlerine şikayet etti ve bunun sonucunda karakola gittik ve benden şikayetçi oldu."

İzmir Piyangocular ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak aynı zamanda oda yönetim kurulu üyesi olan bayi Hüseyin Atmaca'nın 25 yıldır bu mesleği yapan, çevresi tarafından tanınan ve dürüstlüğü ile sevilen Oda üyeliri olduklarını belirterek, "Hüseyin Atmaca hem de Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası olarak dava edeceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Hal böyleyken söz konusu vatandaşın herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan asılsız iddiası yaşantısını bilet satışından elde ettiği kazançla sağlayan ve sayıları yaklaşık 15.000’i bulan bayilerimize zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda kamuya aktarılan kaynakların da azalmasına neden olmaktadır" dedi.

Oda Başkanı Paşa Çakmak, ikramiyelerin ödenebileceği son tarih biletlerde belirtildiğere dikkat çekerek, "Bu süreden sonra ibraz edilen biletlere ikramiye ödenmez. Biletler, hamiline aittir. İkramiye bileti ibraz edene ödenir. İkramiye ödemesi ancak bir yargı kararına istinaden durdurulabilir. Bu gibi hallerde ikramiye hakkında yargı kararına göre işlem yapılır" dedi.

Hemen kazan biletlerinin üzerindeki ikramiye miktarlarının hem rakam, hem de yazı ile açık olarak bilette yer aldığını belirten Paşa Çakmak, "Söz konusu vatandaşın 100 lira ile 100.000 lira rakamlarını bilet üzerinde net ve açık bir şekilde yazılı ve rakamsal olarak yazılması nedeniyle ayırt edememesi mümkün görülmemektedir" dedi.