Sosyal belediyecilik anlamında İzmir'e örnek olacak market ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendilerine verilen limitler dahilinde ücretsiz alışveriş yapabilecek. 
Sosyal belediyecilik noktasında çalışmalarını sürdüren Kemalpaşa Belediyesi, yepyeni bir hizmeti daha Kemalpaşa'ya getirdi. İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla kurulan ve İzmir'e örnek teşkil edecek 'Sosyal Market', düzenlenen bir törenle açıldı. Yeni uygulama sayesinde kaymakamlık ve muhtarlıklardan alınan listelerde yer alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, para yerine puan kullanarak Sosyal Market'te ücretsiz alışveriş yapılabilecek. Gıdadan giyime birçok ürünün yer alacağı marketten ilk etapta 500 ailenin yararlanması planlanıyor.

Hedef 1500 aile

Ücretsiz alışverişin puanlama ile yapılacağı bilgisini veren Başkan Uğurlu, "Hem gıda hem giyim üzerine iki ayrı puanlama sistemi var. Ailenin nufüsuna göre bu puanlar değişiyor. Her aile, kimseye sormadan istediği zaman marketimizden alışverişini yapıp gidecek. Her ay kartlardaki puanlar da yeniden yüklenecek. Bizler bu görevi yürüttüğümüz sürece de; bu vatandaşlarımız hiçkimseye sormadan ve minnet etmeden alışverişini yapacak" ifadesinde bulundu. Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Biz yaptığımız iyiliğin mutlaka geri döneceğine inanan bir milletin mensubuyuz. Biz, Kemalpaşa Belediyesi olarak Sosyal Marketi kurduk ama iş adamlarımızın desteğiyle bunu daha da büyüteceğiz. Önümüzdeki günlerde desteklenecek aile sayısını 1500'e çıkarmayı hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.