Olay, 873 Sokak'taki 35, 37, 42, 41,39, 44, 46, 47, 48 ve 50 numaralı dükkanlarda meydana geldi. Sahipleri sabah geldiklerinde, çatılardan giren hırsızların dükkanları talan ettiğini gördü. Hırsızlık şokunu üzerinden atamayan gören dükkan sahipleri, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, parmak izi incelemesi yaptı. Hırsızların, işyerlerinin çatılarını kazmayla ve kaynak makineleriyle sökerek girdiği tespit edildi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemelerde işyerlerinden malzeme çalınmadığı, sadece yazarkasaların çekmecelerindeki paraların alındığı belirlendi. Olayla ilgili bir adet, kaynak makinesi çalıştırmakta kullanılan piknik tüpü ele geçirildi. Polis, işyerlerine giren şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Temsa Temizlik sahibi Mehmet Bozkurt, "Sabah geldiğimizde dükkanlarımızın açıldığını gördük. Çatıdan girilmiş, kimininki kapıdan, kimininki tüple, kaynak makinesiyle saçlar açılmış. Sokaktaki tüm dükkanlar soyuldu. Biz bundan önce hiçbir hırsızlık görmedik. Dileğimiz, emniyet müdürümüzün Kemeraltı için özel tedbirler alması." dedi.

Tepkilerini gizlemeyen işyeri sahipleri, "Bir gecede 10 işyerinin birden soyulması, güvenlik zafiyeti olduğunu gösterir. Eğer sokakta devriye gezen ekipler olsaydı, hırsızlar bu kadar rahat davranamazdı. Bütün işyerlerinin çatılarını kazmayla ve kaynak makineleriyle söküp girmişler. Tek isteğimiz, bu olayların bir daha tekrarlanmaması, güvenlik önlemlerinin ve devriye gezen ekip sayısının artması." diye konuştu.