Olay İzmir'in Konak İlçesi'nde bulunan otobüs duraklarında meydana geldi. Duraklar arasında yürürken otobüsten yere dökülen yağa basan Tureç Kerimi, ayağı kayarak düştü. Vücudunun bazı yerleri incinen Kerimi, başkalarının da düşmemesi için aynı yerde yaklaşık 1.5 saat bekleyerek geçenleri uyardı.

Çocukların ve yaşlıların da geçtiği bölgelerdi duran Kerimi, insanları 'yaklaşmayın yağ var' diyerek uyardı. Kerimi'nin bu hareketi çevredekilerin takdirini topladı.

Düşmenin etkisiyle Kerimi'nin telefonunun da kırıldığı öğrenilirken, hareket memurunu ikna eden ve yerine nöbetçi diken Kerimi daha sonra bölgeden ayrıldı.

Kerimi olayı şöyle anlattı: "Eve giderken havanın da hafif karanlık olması nedeniyle kayıp düştüm. Kolumda ve vücudumun bazı bölgelerinde incinmeler oldu, her yerim yağ içinde kaldı. Telefonum da kırıldı ama Allah'tan kemiklerim kırılmadı."

Beklediği anları cep telefonuyla da kaydeden Kerimi, insanlara kendi canının yandığını ve başkalarının da yanmaması için bekçilik yaptığını söyledi.