Alınan bilgiye göre Buca'da yaşayan 38 yaşındaki Ferdi Hepgürses, otomobilini çocukluk arkadaşı 38 yaşındaki M.Ş.'ye sattı. İddiaya göre, M.Ş. bu alışverişten kalan 15 bin TL'lik borcunu arkadaşına ödeyemedi. Bunun üzerine Hepgürses, arkadaşını çocuğunun yanında dövdü. M.Ş. bu dayağı hazmedemedi ve birkaç gün sonra arkadaşı Hepgürses'i tabanca ile sırtından vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşı olan Hepgürses ve M.Ş. birlikte bir süre eğlence mekanı işlettiler. Daha sonra Hepgürses, hakkında açılan davalan nedeniyel cezaevine girdi. Bu sırada M.Ş. de oto galericiliği işi yapmaya başladı. Bir süre sonra cezaevinden çıkan Hepgürses, paraya ihtiyacı olunca aracını M.Ş.'ye sattı. Paranın bir kısmının peşin ödeyen M.Ş. işlerinin kötü gitmesi nedeniyle kalan 15 bin TL'yi ödeyemedi. Bu yüzden iki arkadaş arasında tartışma çıktı. Geçen ay berberde karşılaşan iki arkadaş burada da tartışmaya başladı. Berbere giderken yanına oğlunu da alan M.Ş. burada Hepgürses tarafından dövüldü.

Oğlunun yanında dayak yiyen ve bunu hazmedemeyen M.Ş. de kavgadan birkaç gün sonra 22 Ekim günü markete giren Hepgürses'in arkasından içeriye tabanca ile girdi ve Hepgürses'i sırtından vurdu. Hepgürses olay yerinde hayatını kaybederken, M.Ş. ise soğuk kanlılıkla çıktığı olay yerinden sonra kayıplara karıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro Ekipleri, M.Ş.'nin olay yerine yanındaki 4 kişi ile geldiğini ve cinayetten sonra da birlikte kaçtıklarını belirledi. Polis M.Ş. ile olaya karışan S.S.'yi gözaltına aldı. Bu iki isim de  'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.