Buca Kent Konseyi Başkanı Mürvet Suat Balcılar Dönem Sözcüsü, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman ise Dönem Genel Sekreteri olarak seçildi. Balcılar ve Kerman görevlerini Deniz Tolga İnci ve Hamit Mumcu'dan devralırken, Bornova, Selçuk, Gaziemir, Menemen, Foça, Aliağa, Karabağlar ve Kiraz kent konseylerini temsilcileri yürütme kuruluna giren diğer isimler oldu.

İzmir Kent Konseyleri Birliği'nin Kasım ayı toplantısı şimdiye kadar ki en kapsamlı katılımla Bornova Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Bornova Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan ve 20 ilçenin kent konseyi başkanları ve temsilcileri yerini aldı. Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, Kent konseylerinin farklı kesimlerin sesi olarak yerel yönetimlere fikir, yol ve yol gösterme gibi önemli bir görevi olduğunu söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, toplantıya katılarak birlik üyelerine Bornova'yı ve hizmet anlayışlarını anlattı. Bornova'da kent konseyi seçimlerini toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde demokratik bir ortamda yaptıklarını söyleyen Başkan Atila, "Ortak akılla bütün sorunları çözmek ve ilçemizi daha ileriye taşımak istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından devam eden toplantıda; İzmir Kent Konseyleri Birliği'nin yürütme kurulu da belirlendi. Buca Kent Konseyi Başkanı Mürvet Suat Balcılar Dönem Sözcüsü, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman ise Dönem Genel Sekreteri olarak seçildi. Balcılar ve Kerman görevlerini Deniz Tolga İnci ve Hamit Mumcu'dan devralırken, Bornova, Selçuk, Gaziemir, Menemen, Foça, Aliağa, Karabağlar ve Kiraz kent konseylerini temsilcileri yürütme kuruluna giren diğer isimler oldu.

Toplantıda Bornova Belediyesi’nde son 7 ayda yapılanların anlatıldığı tanıtım filmini de izleyen İzmir Kent Konseyi üyeleri, kısa zamanda gerçekleştirilen proje ve hizmetlerin tüm kente örnek olduğunu söyledi.