İlçenin 30 yıllık imar planları etap etap değiştiren, aynı zamanda Karabağlar'a bağlı Uzundere, Kavacık ve Tırazlı köyleri için Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte tasarım ve geliştirme projelerine de devam eden Karabağlar Belediyesi'nin son yaptığı “Kentsel Tasarım Proje Yarışması" toplam 4 hektar alanı kapsayacak. İçerisinde  açık otoparklar, meydan, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları yer alacak. “Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması" son teslim tarihi 18 Temmuz 2017 olarak belirlenirken, sonuçlar 28 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak. Proje birincisine 75 Bin TL, 2.ye 50 Bin TL ve 3'cüye 35 Bin TL para ödülü verilecek. Yarışmada ayrıca 3 projeye de 15 Bin TL mansiyon verilecek. Dereceye giren eserler 10 Ağustos 2017 tarihinde sergilenecek.


YARIŞMANIN JÜRİSİ BELİRLENDİ


Proje yarışmasının ayrıca Danışman Jüri Üyeleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mimar Suphi Şahin, Karabağlar Belediyesi Etüt Proje Müdürü Zeki Yıldırım, Prof. Dr. Cemal Arkon ve Yrd. Doç. Dr. Ahenk Yılmaz'dan oluşacak


Yarışmanın Yedek Jüri Üyeleri ise, Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Altınörs Çırak, Mimar Merih Feza Yıldırım ve Peyzaj Yüksek Mimarı Elvin Sönmez Güler olarak belirlendi.