Davaya konu olay geçtiğimiz 17 Ocak'ta Basmane Garı yakınında bulunan kullanılmayan bir depoda meydana geldi. İddiaya göre çalıştığı işyerinden Torbalı'daki evine trenle gitmek için gara doğru yürüyen 34 yaşındaki S.G., karşısından gelen 33 yaşındaki F.G., “Ben cezaevinden yeni çıktım, kadına ve paraya ihtiyacım" var diyerek kullanılmayan bir depoya soktu. Burada kendisine direnen kadına, kırık cam parçaları ile tehdit edip, tecavüz eden F.G., genç kadının çantasında bulunan 100 lirayı da alıp kaçtı. Polise başvuran S.G., kendisine tecavüz edip parasını gasp eden kişiden şikayetçi oldu. Ekipler, verilen eşkal üzerine zanlı F.G.'yi, kısa sürede yakaladı. S.G.'nin teşhis ettiği F.G. tutuklandı.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Nitelikli cinsel saldırı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'Silahla yağma' suçlarından tutuklu yargılanan F.G., son kez hakim önüne çıktı. Daha önceki duruşmada ifade veren S.G., “İşyerinden geç çıktım. Trene yetişmek için kestirme yoldan gara doğru yürümeye başladım. Karşımdan gelen erkek aniden önüme geçti. Kendisi benimle birlikte olmak ve para istedi. Ben bu kişiyi elimle itmek istedim. Ancak kendisi bana yumruk vurup, kolumdan tuttu. Kullanılmayan bir depoya soktu. Yerden aldığı kırık cam parçaları ile beni tehdit etti. Zorla ilişkiye girdi. Kendisine direndim, ancak benden güçlü olduğu için karşı koyamadım. Çantamda bulunan 100 lirayı da aldı. Bu olaydan dolayı psikolojik destek görüyorum. Benim hayatımı karartan kişiden şikayetçiyim" dedi.

Yapılan son duruşmaya mağdurun avukatı Atilla Ertekin ile sanık ve avukatı katıldı. Sanık F.G., ifadesinde “Tren garı içerisinde bira içiyordum. Mağdur kadın geçiyordu, kendisine 'çalışıyor musun?' diye sorum. Kendisi bana 'evet' diye cevap verince kaç para diye sordum. 200 yüz lira para karşılığı birlikte olduk. Kendisine karşı zor kullanmadım. Bana iftira atıyor" dedi.

Duruşmada genç kadının psikolojik tedavisini yapan doktor dinlendi. Doktor, mağdurun bu olaydan dolayı büyük bir depresyon geçirdiğini ve bu izlerin uzun süre hafızasından silinmeyeceğini söyledi. Avukat Ertekin de sanığın işlediği suçun sabit olduğunu belirtip, cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti sanık F.G.'yi, cinsel saldırıdan 21 yıl, hürriyeti tahditten 9, yağma suçundan 12, toplam 42 yıl hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi.