Olay, geçen yıl 2 Kasım'da, Çiğli Egekent Devlet Hastanesi yanında bulunan, halkın içme suyu ihtiyacını karşılamak için Çiğli Belediyesi eski başkanlarından merhum Ensari Bulut tarafından yaptırılan şadırvan görünümlü çeşmenin önünde meydana geldi. Bir özel güvenlik şirketinde çalışan emekli polis memuru İsmail Bilal Çopur, su almak için gittiği şadırvanda, açık kalan mazgal deliğine basarak düştü. Parmakları mazgalın demirlerinin arasına sıkışan Çopur, hastaneye kaldırıldı. Sol elinin serçe parmağı ile yüzük parmağının kırık olduğu tespit edildi. Ameliyat olan Çopur'un serçe parmağı işlevini yitirdi.

İsmail Bilal Çopur, uzuv kaybı ardından, avukatı Tolga Alibeyoğlu aracılığıyla Çiğli Belediyesi ve mazgalların denetimini yapmamakla suçladığı İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne karşı, 11 bin TL maddi ve manevi tazminat istemiyle Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Avukat Tolga Alibeyoğlu, mahkemeye verdiği dava dilekçesinde kazayı anlatırken, şöyle dedi:

"Müvekkilim, su almak için gittiği çeşmenin yanında bulunan ve açık bırakılan mazgala düşünce sol elinin iki parmağı kırılıp, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Bu olaydan dolayı uzun süre işinden ve gücünden kaldı. Müvekkil uzun süre sol elini kullanamadı. Kazadan dolayı maddi ve manevi olarak yıprandı. Günlerce acı çekti. Belediye tarafından şadırvanın etrafındaki mazgalalar gelişi güzel monte edilmiş. İZSU ise gerekli denetimi yapmamış, mazgalın etrafında herhangi uyarıcı bir levha koymamış. Müvekkilimin, geçirmiş olduğu ameliyatlar ve uzun süre sol elinin parmaklarını kullanamaması sebebiyle yaşadığı elem, ızdırap, fizyolojik ve psikolojik travma nedeniyle uğramış olduğu maddi ve manevi zararın karşılanmasını istiyoruz."

Çiğli Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri sorumluluk ve kusurun kendilerinde olmadığını belirterek davanın reddini istedi. Dava, İzmir İdare Mahkemesi'nde görülecek.