Karadirek'in yoğun bakım ünitesinde kısa süreliğine kendisine geldiğinde, başında nöbet tutan polislere, "Beni bir iyi vuramadınız" dediği, ardından da yeniden kendisinden geçtiği öğrenildi.

Geçen pazar günü saat 01.00 sıralarında, Bornova’daki 57’nci Topçu Tugayı Tuğsavul Kışlası karşısında, 29 yaşındaki Hayri Karadirek, para isteğine olumsuz yanıt veren seyyar köfteci 25 yaşındaki Onur Çetinkaya’yı boğazından tabancayla vurarak ağır yaraladı, kendisine müdahale eden kamyon şoförü 33 yaşındaki İsmail Balta’yı ise öldürdü. İsmail Balta’nın 20 V 7256 plakalı kamyonunu alarak kaçmaya çalışan Hayri Karadirek, yaklaşık 3 kilometre ilerledikten sonra, arkadan çarptığı yolcu otobüsünün şoförünü de başına silah dayayarak tehdit etti. Bu sırada kendisine müdahale etmek isteyen polis ekipleriyle çatışmaya giren Hayri Karadirek, karnından vurulup etkisiz hale getirildi.

'Adam öldürmek' suçundan hükümlüyken, iyi hali nedeniyle yarı açık cezaevine konulan ve kendisine yardım etmediklerini öne sürdüğü ailesini cezalandırmak için firar eden Hayri Karadirek’in, olaydan bir hafta önce de babasıyla tartıştığı sırada rasgele ateş ettiği, bu sırada tahta tavanı delen kurşunlardan bir tanesinin de üst katta uyuyan hurdacı 54 yaşındaki Yüksel Tıkıroğlu’nun boynuna isabet ederek ölümüne neden olduğu ortaya çıktı.

Hayri Karadirek’in, bu olayın ardından, polisin takibinden kurtulmak için görünüşünü değiştirerek, Amerikalı ünlü oyuncu Bruce Willis’in, başrolünde oynadığı 'Çakal' filminde yaptığı gibi saçlarını sarıya boyattığı da anlaşıldı.

HAKARET EDİP BAYILDI


Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Servisi yoğun bakım ünitesindeki özel bölümde tutulan Hayri Karadirek’in, salı sabaha karşı kısa süreliğine kendisine geldiği öğrenildi. Sağlık ekiplerinin haber vermesi üzerine hastanede nöbet tutan polisler de olayla ilgili konuşabileceği ihtimaline karşı Hayri Karadirek’in yanına gitti. Başında bulunan kişilerin polis olduğunu fark eden Hayri Karadirek’in, "Beni bir iyi vuramadınız" dedikten sonra ağır küfürler ettiği, ardından da yeniden kendisinden geçtiği belirtildi.

Hayri Karadirek’in kendisine para vermediği için boğazından yaraladığı seyyar köfteci Onur Çetinkaya’nın da aynı hastanedeki tedavisinin devam ettiği, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, henüz ifade veremediği bildirildi.