Türk Kızılayı, yurt genelindeki 'Güvenli Kan Temini Programı' ile gönüllü bağışçılarından sağladığı kanı çağın gerektirdiği laboratuvar işlemlerinden geçirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

Kan bağışı konusunda Aliağalılardan büyük destek gören Türk Kızılayı, 6 Ekim Salı ve 7 Ekim Çarşamba günü 12.00-20.00 saatleri arasında Aliağa Demokrasi Meydanı'na konuşlandıracağı kan bağışı aracı ile gönüllülerini bekleyecek.
Ege Bölge Kan Merkezi ekipleri tarafından kurulacak olan kan bağışı çadırında; 18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan tüm gönüllüler, yapılan sağlık muayenesinin ardından kan bağışında bulunabilecek. 

Kan merkezi sayısı arttı

Türk Kızılay'ı, 2005 yılında Sağlık Bakanlığı'nın himayesi ve denetiminde, güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen 'Güvenli Kan Temini Programını' başlattı. Program kapsamında ülke genelinde etkin bir organizasyon ile ülke genelinde yayılarak en güvenli bağışçılardan sağlanan kanı; çağın gerektirdiği laboratuvar işlemlerinden geçirip, bileşenlerine ayırarak uygun ısı koşullarında hastanelere ulaştırılması amaçlanıyor. Türk Kızılayı 2005'ten bu güne kadar 29 olan kan merkezi ve istasyon sayısını; 16 Bölge Kan Merkezi ve 62 Kan Bağışı Merkezi olmak üzere 78'e yükseldi.