İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan Bayramı öncesi Belediye personeli ile meclis salonunda bir araya gelerek bayramlarını kutladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, katkı ve emeklerinden dolayı tüm personele teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu, ülkemizde son dönemlerde yaşanan terör eylemlerine karşı birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısını da yineledi.

 
Sürdürülebilir kalkınma hedefi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptıkları büyük projelerle ilgili eleştirilerin normal olduğunu ve bunları önemsediklerini, ancak siyasi çıkar amaçlı eleştirilerin bunlardan ayrı bir yere konulması gerektiğini belirterek, “Yerel seçimlere 3 seneye yakın bir süre var. Sanki yarın seçim olabilecek gibi bir yıpratma politikası uygulanıyor. Biz bunların hiçbirinden etkilenmeyeceğiz, doğru bildiğimiz ve doğru olduğuna inandığımız yoldan yürüyüp, akıl ve bilimle gerçekleştireceğimiz projeleri tavizsiz bir biçimde uygulayacağız. Yol gösterici eleştirileri bugüne kadar olduğu gibi dikkate alacağız. Çıkar amaçlı eleştiriler karşısında ise dik duruşumuzu sürdüreceğiz. 12 yıllık süreçte kim ne derse desin, nasıl bir propaganda gerçekleştirirse gerçekleştirsin, adaletten ve dürüstlükten ayrılmadan, belediyenin parasını kendi paramızdan kat ve kat üstün tutarak çalıştık; çalışmaya da devam edeceğiz. Her ağacın yaprağından tarladaki patatese kadar bu kente sorumluyuz. 12 yıldır da bu sorumluluğumuzu layıkıyla, bize yakışan bir şekilde yerine getirmek için çabalıyoruz. İzmir sürdürülebilir kalkınma ve gelişime hedefiyle yürüyor” diye konuştu.

 
Katılımcı demokrasi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son 12 yılda önemli başarılara imza attıklarını hatırlatarak şöyle devam etti:

“Şöyle 12 geriye baktığımızda, o günün İzmir’ini, ekonomisini düşündüğümüzde, bugün kat ve kat ileri gittiğimizi görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sizlerin çalışmalarıyla dünyada en hızlı büyüyen kentlerden biri oldu. İzmir, ekonomik anlamda Türkiye ortalamasının üstünde büyüdü. Biliyoruz ki, biz bu kenti kalkındırmak için samimi bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdükçe, herkesin lokması biraz daha büyüyecek. İzmir üzerindeki tozu silkeledi.”

Kentteki önemli projeleri katılımcı yönetim anlayışıyla gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Burada hem hata payını minimuma indirmek, hem de projelerin vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmesini sağlamak istiyoruz. Demokrasinin de yerelde katılımcı yönetim modeliyle, paylaşarak gerçekleştirilebilir olduğunu düşünüyor ve İzmir’in uygulamalarının ülkemizdeki demokrasinin gelişmesine katkıda bulunabileceğine inanıyoruz" dedi.