İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, Bayındır’a bağlı Yakapınar, Alankıyı, Kızılcaova, Yeşilova (Çıplakköy), Karahalilli, Furunlu ve Çırpı mahalleleri ile Selçuk’da Zeytinköy ve Barutçu mahallelerinin içme suyu iletim ve şebeke hatlarını yenilemesi nedeniyle temel atma töreni düzenlendi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşık 7,5 milyon TL’ye mal olacak yatırım sayesinde bölge halkının daha sağlıklı, kaliteli ve uzun ömürlü borularla taşınan içme suyuna kavuşacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU'nun 2004 yılında bağlanan tüm yerleşimlerin arıtma ve altyapı ihtiyacını karşıladığını belirterek, "Yatırımları hep beraber sahiplenirsek, takip edersek işlerin daha sağlıklı yapılmasını sağlarız" dedi.

 
Bu başarı hepimizin

Brookings Enstitüsü'nün 2014 yılı için yaptığı araştırmada İzmir'in dünyadaki 300 kent arasında en hızlı gelişen 2. kent olmasına vurgu yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, bu başarının kentte sağlanan dayanışma ve güven ortamının eseri olduğunu söyledi. İzmir'in geçmiş yıllarda yaratılan negatif enerji sonucu girdiği durağanlıktan kurtulduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, "İzmir, büyümek kalkınmak zorunda. Biz de bunun için kentin tüm dinamikleriyle çalışıyoruz" diye konuştu. Özellikle tarım sektörünün kalkınması adına 11 yıldır yasaların izin verdiği her türlü kaynağı ayırarak kırsalı desteklemek için seferber olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"İzmir'de yaşayan hemşerilerimizle birlikte bir güven ortamı tesis etik. Eğer bunu tesis etmeseydik karşılıklı omuz omuza girip iş yapacak iklimi sağlamasaydık bu noktalara gelemezdik. Bu gelişmeyi sağlayamazdık. Bir kişi tek başına çok fazla şey yapamaz. Bu hep beraber oldu. Bu 10 senede öyle bir kenetlenme sağladık ki, şimdi kırsalda kalkınma için hem tarım hem hayvancılıkta daha büyük adımlar atmak için yola çıktık. Burada aklı ve bilimi kullanıyoruz. Yol haritamızı belirledik. İzmir'in tarımını kalkındırmak için yola çıktık ve devam edeceğiz. Soğuk hava, paketleme, atölye, zeytin işliği ne gerekiyorsa birlikte yapacak güçteyiz. Bunu kooperatifler vasıtayla yapmak zorundayız. Gelişmiş ülkelerin de tarımda ve hayvancılıkta icat edebildiği yol gösterici kurum kooperatifçiliktir."

 
İzmir emin adımlarla ilerliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in çevre yatırımları konusunda da önemli mesafeler aldığını söyledi ve "Bugün dünyada kalkınma hızında kentimizin ikinci olmasında bu çevre yatırımlarının payı çok büyük" dedi. Başkan Kocaoğlu, yeni bağlanan 9 ilçedeki tüm arıtmaları ve kanalizasyon şebekelerini tamamlayacaklarını belirterek, "Küçük köylerde ise arıtma problemini kökten çözecek yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Yakında pilot uygulamasına başlayacağız" diye konuştu.

İzmir'in emin adımlara ilerlediğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "Hep birlikte birbirimize inanarak kol kola girerek kentimizin ve ülkemizin kalkınmasına bir katkıda bulunabilirsek bahtiyar olacağız" dedi. 

 
Bayındır ve Selçuk belediye başkanlarından teşekkür

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ise temeli atılan yatırım sayesinde ilçenin 1950'li yıllarda döşenen asbestli borulardan kurtulacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı da, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarından biri için daha bir araya geldiklerini ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisinin eski bir İZSU çalışanı olduğunu hatırlatan Bakıcı, "İZSU İzmir'in her yerine hizmet eden özel bir kurum, bir okuldur. Orada çalışanlar kendilerini geliştirerek önemli noktalara geliyorlar. Bu isimlerden biri olan eski mesai arkadaşım İZSU Genel Müdürü Güven Ağar'a ve ilçemize hizmetlerini sürdüren Sayın Aziz Kocaoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

 
9 yerleşim sağlıklı suya kavuşacak

Temeli atılan 170 km uzunluğundaki içmesuyu şebeke ve iletim hatlarının tamamlanmasıyla birlikte, Bayındır ilçesi Yakapınar, Alankıyı, Kızılcaova, Yeşilova (Çıplakköy), Karahalilli, Furunlu ve Çırpı mahalleleri ile Selçuk ilçesi Zeytinköy ve Barutçu mahalleleri daha sağlıklı, kalite standardı yüksek ve uzun ömürlü borularla içme suyuna kavuşacak. Yatırım kapsamında ayrıca Alankıyı köyünde 1 adet 100 m³ lük yeni içme suyu deposu, 1 adet terfi merkezi, 1 adet yeni kuyu, 17 adet tahliye odası ve 11 adet sayaç odası imalatı yapılacak ve 1 adet yeni pompa devreye alınacak.