İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında yapıldı.

Toplantıda AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, kentsel dönüşüm faaliyetlerini eleştirdi.

Doğan'ın "2019'daki yerel seçimler yaklaşıyor. Yoksa 'Projeleri bitiremezsem yeniden aday olurum' mu diyeceksiniz." sözlerine yanıt veren Kocaoğlu, "Mecbur olacağız artık. Bu şartlar altında elimiz mahkum" dedi.
 

Buyrun yapın


AKP'nin Körfez Geçiş projesi ile ilgili de konuşan Kocaoğlu, İzmirli isterse yaparız denildiğini hatırlattı. Kendisinin bu projeyi istediğini belirten Kocaoğlu, 'Kuyruğa girip biz istiyoruz mu diyeceğiz' dedi. Kendisinin bunu 80 defa söylediğini belirten Kocaoğlu, kimseye sormayın yapın dedi.


Nereleri yaptılarsa göstersinler


AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın İzmir'e 45 milyar yatırım yaptık açıklamasına da değinen Kocaoğlu şöyle konuştu:  " “Bir büyüğümüz, İzmir’e 45 milyar yatırım yaptık demiş. 15 senede 15 milyarı çıkarsın. Burası devlet, burası belediye. Harcanan paralar bellidir. Muhasebatta vardır. 45 milyar yatırım yaptık diye bir laf edilmez. Öyle bir yatırım da yok.  İzmir’e 50 tane spor salonu yaptık diyorlar. Halkapınar, Karşıyaka, beldeleri diyorlarsa yapılanları biz yaptık. Bornova’dakini biz yaptık. Başka nerelere yaptılarsa göstersinler. İzmir’in Avrupa şampiyonalarında adı yok, çünkü stat yok dedik. Göztepe’ye yapılacak stat UEFA’ya uygun dediler. Stat yapılırsa o iş yapılacak. Stat konusu İzmir’i çok yıprattı. Demokles’in kılıcı gibi 2011 yılından beri sarkaç gibi sallanıyor. Ben iki tanesini yaptım. Gücüm ona yetti. Devletle yarışacak halim yok. Bornova’ya yaptık Göztepe Süper Lig’e çıktı.”