İZBAN kullananlar için artı para dönemi bugün başlıyor. Uygulama kentte büyük tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili eleştirilere yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni sistemin daha adil olduğunu savundu.

Kocaoğlu konuyla ilgili şunları söyledi: "Ne yaparsanız yapın İzmir bir sallanır sonra taşlar yerli yerine oturur. Aliağa-Menderes, Aliağa-Selçuk oldu. Yarın da Bergama’ya gidecek, belki Kınık’a gidecek. 136 kilometreyi bugün tek biletle gitsin iddiasında bulunmak doğru değil. Bu işin adaleti var. Bizim yolcumuzun büyük bölümü Şirinyer ve Çiğli istasyonu arasında. Onları etkileyen bir şey yok. Büyük bir bölüm yükleyecek sonra geri kesilecek. Ödeyecekleri 2.86 TL’dir. Aynı ücrettir."

Gizli zam eleştirlerine de yanıt veren Kocaoğlu, herhangi bir zammın söz konusu olmadığını dile getirdi. İstanbul, Ankara ile kıyaslandığında İzmir'de ulaşımın ne kadar ucuz olduğunun görüleceğini belirten Kocaoğlu, ev kirasının yüksekliğinden dolayı daha uzakta olan vatandaşları için 90 dakika uygulamasını çıkardıklarını söyledi.

İZBAN'da 25 kilometreden sonra cüzi de olsa para alınacağını belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti: Sadece lokomotiflere ödediğimiz para dünya paradır. Ulaşım desteklensin ama her şeyin bir sınırı vardır. Gittiğin kadar öde tarifesinin daha adil, daha doğru, daha hakkaniyetli olduğunun ve hizmetin daha adil dağıtıldığının bilinmesi taraftarıyım. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCCD’nin köşeye sıkıştırılmasının doğru olmadığını düşünüyorum."