İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin o bölgede bir ESHOT garajına şiddetle ihtiyaç duyduğunu ve stat yeri olarak önerdiği yaklaşık 35 dönümlük arazi için garaj hazırlıklarının başladığını duyuran Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Karşıyaka’nın bir an önce stadına kavuşması için bu öneriyi getirirken, Çiğli arazisindeki garaj yapım çalışmalarını da durdurdum. Eğer Örnekköy’deki arazi verilirse, garajı orada kuralım, buraya da stat yapılsın dedim. Sadece akşamları otobüsleri koyacağımız bir yer talep ettim. ‘İzmir Milletvekili’ sıfatını taşıyan birisine, bu samimi önerimizi ‘kurnazlık’ olarak nitelendirmesini hiç yakıştıramadım. Bazıları unuttuğu için hatırlatmakta yarar görüyorum: ‘Bir bölümü Büyükşehir’in tapulu malı olan, bir bölümü de kendisine -garaj yeri olarak- tahsisli Hazine arazisine stat yapılsın, otobüs garajını da Örnekköy’e taşıyalım’ önerisini masaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 100 bu devletin kurumudur. Bakanlıklar nasılsa, Büyükşehir Belediyesi de odur. Talep edilen arazi de kente hizmet için kullanılacaktır, ticari bir faaliyet ya da şahsi bir iş için değil! Aydın Şengül, bu talihsiz açıklamasıyla İzmir’e ve İzmirlilere nasıl baktığını açıkça göstermiştir. Bize ‘Şark kurnazı’ yakıştırmasını yapanlar, önce geçmişlerine bakmalıdır.  Kendisine tavsiyemiz, işi sulandırıp top çevirmek yerine, başka kentlerde devasa stat yatırımları gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, İzmir’in statlarını neden yapmadığı konusunda kafa yorması ve harekete geçmesidir. Sayın Şengül, siyasi ikbali için Aziz Kocaoğlu’nu hedef almanın doğru bir tercih olmadığını da artık bilmelidir. Tarihte bunun örnekleri çoktur.”

 
Ne önermişti?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KSK camiasının stat yeri olarak talep ettiği Çiğli arazisinin önünü açacak önerisini şöyle özetlemişti: “ESHOT garajı olarak projelendirdiğimiz bu bölgedeki yaklaşık 5 dönümlük arazimizi, stat yapılmak üzere Maliye Hazinesi’ne devretmeye, diğer 30 dönümlük alandaki tahsis hakkımızdan da feragat etmeye hazırız. Bu devire karşı tek talebimiz, Örnekköy’deki arazinin garaj ihtiyacımızı karşılamak üzere, Belediye Hizmet Alanı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesidir. Bu takasta herhangi bir fark talebinde bulunmayacağız.”