Hizmet sınırları içindeki 164 köyü tek tek dolaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Bornova’nın köylerini ziyaret etti. Sıcak havaya rağmen köy ziyaretlerini aksatmayan Başkan Kocaoğlu, Bornova’nın Gökdere, Kavaklıdere, Karaçam, Kayadibi, Çamiçi ve Eğridere köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu ziyaretler sırasında,   “İhtiyaçlarınızı biliyorum. Pek çoğunu yapmaya başladık. Varsa diğer isteklerini dinlemeye geldim. Su, kanal, dere temizliği, asfalt taleplerini yerine getireceğiz. 2014 yılı sonuna kadar bütün alt yapı problemleri çözülmüş olacak. Torbalı’da gitmediğimiz 4-5 köy aldık. Onları da tamamladığımızda 164 köye ulaşmış, sorunlarını dinlemiş olacağız” diye konuştu.

Herkesi tek tek dinledi, not aldı


İlk olarak 500 nüfuslu Gökdere Köyü’nde muhtar Halil Karaca ve vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, çocuk oyun gurubu, arazi yollarının greyder ile açılması, piknik alanının düzenlenmesi, mezarlık duvarı, Bornova Belediyesi tarafından yapılan futbol sahasına destek verilmesi yönündeki taleplere olumlu yanıt verdi.  Daha sonra 1000 nüfuslu Kavaklıdere Köyü’ne geçen Başkan Aziz Kocaoğlu, burada muhtar Yunus Baycan ve vatandaşlar tarafından davul zurna ile karşılandı. Başkan Kocaoğlu’nu köyde görmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Kavaklıdereliler, yollarının tamir edilmesini, çocuk parkı, top sahası ve köylerine klimalı otobüs ulaşımı istedi. Köyün kanal alt yapısının tamamlandığını, içme suyu alt yapısı çalışmalarının başlayacağını belirten Başkan Kocaoğlu, asfalt ihalesinin yeni bittiğini ve hızlı bir şekilde yollarının tamir edileceğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı, oyun parkı ve futbol sahası için ise yer göstermeleri halinde hemen yapabileceklerini dile getirdi.  Kayadibi Köyü’nde, kadınların içerisinde kursların düzenlenebileceği semt evi isteğini de olumlu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, muhtarlığın üst katının bu anlayışla düzenlenebileceği müjdesini verdi.

Belediye başkanının gücünün adilliğinden geldiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, zengin –fakir ayırt etmeden, hiç ayrım yapmadan çalıştıklarını ve ihtiyaçları bir bir çözdüklerini söyledi.

Kayadibi Köyü’nün ardından Karaçam Köyü’nde Muhtar Süleyman Karaduman ve köylülerle sohbet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, vatandaşlardan gelen alt yapı taleplerini değerlendirerek, “Köyünüzde içme suyu çalışmalarımız devam ediyor. Kanal projesi hazır. Arazi yollarını asfaltlayacağız. Mezarlık alanlarına prefabrik duvarlar yapacağız” dedi.

 
Köyler turizme açıldı


150 nüfuslu Kayadibi Köyü’nde muhtar Fettah Koç’tan köyün sorunlarına ilişkin bilgi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, içme suyu çalışmalarının devam ettiğini, Homeros Vadisi düzenleme çalışmaları kapsamında 25 milyon liralık yatırım yaptıklarını, Çamiçi, Kayadibi ve Eğridere köylerinin kalkınmasında ve turizme açılmasında bu yatırımın önemli olduğunu vurguladı. Başkan Kocaoğlu, vatandaşlardan gelen cami temizliği, mezarlık duvarı yapımı, ana yolun tamiri ve çocuk parkı isteklerine de olumlu yanıt verdi. Homeros Vadisi düzenlemesinin ardından Manisa’dan bile köylerine ziyaretçi geldiğini belirten vatandaşlar, Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti.

Çamiçi Köyü’nde bir süre yürüyerek yolda gördüğü vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kocaoğlu, muhtar Ali Dağcı ve vatandaşlarla köy meydanında bir araya gelerek asfalt, dere ıslahı ve içme suyu çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaptı.

Bornova köyleri turun son durağında Eğridere Köyü’ne giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kanal, mazgal, çocuk oyun grubu, yolların tamiratı, cami bahçe düzenlemesi ve düğün salonu çatısının yapılması gibi talepleri değerlendirerek çözeceklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, Çamiçi Köyü’nü de içine alan bölgeye 16 kilometrelik kanal hattı döşeyeceklerini de açıkladı.