İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yıllardır sürdürdüğü köylere yönelik ziyaret maratonuna, bu kez Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran da eşlik etti. Torbalı’ya bağlı Çakırbeyli ve Dağkızılca köylerini ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, Oran’la birlikte köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Hizmet sınırlarındaki 164 köyün tümünü gezip ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, Çakırbeyli Köyü’nde yaptığı konuşmada “Sorunları en kısa zamanda çözmeye çalışıyoruz. Madem Büyükşehir’e bağlandınız, madem Büyükşehir’in bir köyü durumuna geldiniz, bizim de size en azından kanalizasyon, arıtma, arazi yolu gibi mutlaka bir katkıda bulunmamız gerekiyor. Toprak tahlilinde ziraatın, çiftçiliğin, hayvancılığın gelişmesi için yapabileceğimiz  bir şey varsa onları da yapmaya amadeyiz” diye konuştu. 

Tarımda kalkınmayı sağlamak üzere Bayındır'da çiçekçiliği, Ödemiş Bademli’de fidancılığı, Tire’de süt üreticisini desteklediklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Toprak laboratuvarı kurduk. Burada toprağınızı istediğiniz zaman ücretsiz tahlil edebileceksiniz” dedi.

95 köye ulaşım hizmeti verdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, okulların açılmasıyla birlikte 164 köyün tamamına ulaşımı sağlayacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, köylere ulaşım hizmeti vermekteki temel amaçlarının, ilköğretimi bitirerek ilçe merkezine gitmek zorunda kalan öğrencilerin okullarına ulaştırılması olduğunu sözlerine ekledi.

 
Umut Oran: “Gerçek sosyal demokrat belediyecilik böyle bir şey”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun köy ziyaretlerine eşlik eden CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ise Başkan Kocaoğlu’nun vatandaşlarla olan iletişiminden bir hayli etkilendiğini belirterek şunları dile getirdi:

“İzmir’de Aziz Başkan sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hizmet götürüyor. Hem taşeronlaşmayla mücadele ediyor, işçiler hakkını alıyor. Bir taraftan da kırsal kalkınmaya önem veriyor. Çiçekçilik gibi, süt üretimi gibi alanlarda kooperatifleşme yöntemini destekleyerek onlara iş-aş sağlıyor. Bir de 164 köye hem kendisi hem belediye personeliyle beraber gidiyor; hem hizmet götürüyor, hem onların sorunlarını dinliyor. Gerçek sosyal demokrat belediyecilik böyle bir şey aslında. 15 aydır bir de belediyenin halka hizmet vermesini engelleyecek her türlü baskı sürmesine rağmen bunları yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar esasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetim anlayışının çok somut bir örneği. Buradaki çalışmaları Türkiye genelinde 81 ilimizde 858 ilçemizde uygulamamız gerekiyor.”