İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin iki köklü üniversitesinin yeni atanan rektörlerini makamlarında ziyaret etti. İlk olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ı ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, Kasman’a iyi dileklerini iletti. Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitelerden sürekli bilimsel destek aldıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sizlerden de bize düşen görev varsa, elimizden geleni yapmaya hazırız. Zaten 12 senedir bunu yapmaya çalışıyoruz. Birlikte çalışmak için azami gayret göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Prof. Kasman ise iyi bir kent ve iyi bir İzmir için yakın çalışmanın önemine dikkat çekerek “Biz de akademik bir kurum olarak ihtiyacınız olan her bilgiyi seve seve vermeye hazırız” dedi.

 
İzmir için birlikte çalışacağız

Daha sonra, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Cüneyt Hoşcoşkun’u ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Üniversitesi’nin bölgenin en köklü kuruluşlarından bir tanesi olduğunu hatırlattı.  Başkan Kocaoğlu, “Hayırlı uğurlu olsun, Allah muvaffak etsin ve başarılar dileriz demeye geldik. Zaten Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitelerimizle işbirliği içinde çalışıyoruz. Bundan sonra da hep birlikte olacağız, problemlerimizi birlikte çözeceğiz. Elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi. E.Ü. Rektörü Prof. Dr. M.Cüneyt Hoşcoşkun ise şunları söyledi:

“Başkanımız, bize İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin selamını getirdi. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı gerçekten çok mutlu olduk. Sayın Başkanımızı Bornova’dan da tanıştığımız bir hemşehrimiz. İnanıyorum ki, bundan sonra ziyaretlerimiz daha sık olacak ve karşılıklı olarak birbirimize faydalı olacağız. Üniversite ve belediye olarak İzmir için birlikte çalışacağız. Üniversitelerin bulunduğu şehirle bütünleşmesi gerekiyor. Bu sadece belediyecilikle ilgili değil, diğer kurumlarla da ortak çalışılması gerekiyor.”