Onursal Başkanlığı’nı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaptığı Türk Başarı Ödülleri Kurulu; İzmir’i Sevenler Platformu, İzmir 68’liler Platformu ve Ege Kültür Platformu’nun yaptı teklif doğrultusunda “7. Nazım Hikmet Sevgi, Dostluk, Emek, Barış ve Karşılıksız Hizmet Üstün Başarı Ödülü”nü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na verdi. Şairin 110. doğum gününde Kültürpark’taki heykeli önünde düzenlenen ödül törenine sivil toplum örgütleri ve kentin kültür-sanat yaşamının önde gelen isimleri katıldı.

Tören programını sunan İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun bu anlamlı ödüle insan haklarına ve emeğe olan saygısı, taşeronlaşmayı bitirme yönündeki çabaları nedeniyle layık görüldüğünü söyledi. 68’liler Platformu adına konuşan Okan Yüksel ve Nail Yüce de adalet, özgürlük ve barış kavramlarını kendine şiar edinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu ödülü hak ettiğini dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, ödülünü geçtiğimiz yıllarda aynı ödülü kazanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in elinden aldı.

 
Bağımsızlık ruhunu Nazım’dan aldık

68 kuşağı olarak bağımsızlık ruhunu Nazım Hikmet’in şiirlerinden aldıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Direnmeyi, inandığımız dava uğrunda mücadeleye etmeyi, yılmamayı, dönmemeyi onun şiirlerinden, onun ülke sevgisi dolu haykırışlarından öğrendik” diye konuştu.  Nazım Hikmet’in adını taşıyan böyle bir ödüle layık görülmenin kendisi için gurur verici olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ülkemiz ve dünya birçok değişim ve dönüşüm yaşarken, ben düzene, modaya, ekonomik ve siyasi dayatmaların bizi götürmek istediği mecralara gitmeyip, doğru bildiğimiz ilkeleri bıkmadan usanmadan savunmamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.