Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan rapor üzerine inşaatın durdurulması sürecini yakından takip ettiklerini dile getiren Kocaoğlu, “Ben kaç kez valinin yaptığı uygulamaları anlattım. Operasyonlar (17-25 Aralık) sürecinde konuştum. Bunu suç duyurusu kabul etmeyen yetkili makamlar, nedense bir gazete haberini ihbar kabul ederek mühürledi. Ne yazık ki ellerini bir yerlere vurarak kirlettikleri gibi bu işi de kirletiyorlar.” dedi.

Bir internet haber sitesine konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir gündemini uzun süredir meşgul eden stat konusuna da değinerek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan randevu istediklerini, halen randevu verilmediğini kaydetti. Karşıyaka Stadı ve Gürsel Aksel’de stat yapılmasına trafik, yoğunluk, küçüklük gibi gerekçelerle karşı çıktıklarını aktaran Kocaoğlu, “Oralarda olursa semt statları olur. Zaten dedikleri gibi 12 bin kişi falan da sığmıyor. Ayrıca vatandaş da ne olacağını bilmediği için huzursuz oluyor. Karşıyaka ve Göztepe spor kulüplerine, 20 bin kişi kapasitesini geçmeyecek yeni statlar lazım. Ben Örnekköy’e yapalım, spor kulübüne verelim, onlar da oraya spor kompleksi yapsın diyorum. İhaleye çıkılacak. Bakanlık 50 milyon TL mi verecek, ben de o zaman 100 milyon TL vereceğim. Parasını pulunu ben vereceğim, onlar yapacak. Göztepe’ye de stat yapmak yerine, büyük stadı Uzundere’ye yapalım. Biz bunları istiyoruz. Alsancak Stadı’nın bulunduğu bölgede büyük maçların oynandığı, ulaşımı, trafiği uygun bir stat olsun. Atatürk Stadı'nı da yerinde kalarak bir olimpiyat stadı yapalım. Ege Bölgesi’ne hitap eden bir dev stat olsun. Burada ben inşaat yapmayacağım, bakanlığa parayı vereceğim. Rol de çalmıyorum. Nam, şan, şöhret onların olsun, yeter ki bu işi yapsınlar.” dedi.

'KÖY MALLARININ SATIŞINA İZİN VERMEM'

Kocaoğlu, Tire Belediyesi tarafından, İl Özel İdare'nin kapanmasından sonra köy malları için alınan satış kararının iptal edilmesini de yorumladı. Orada yaptığı müdahalenin yerinde olduğunu savunarak, “Köy mallarının satışına izin vermeyeceğim. Belediye arsa, otel ya da kendi yerini satabilir ama köylerden gelen malları satamaz. Zaten bu arazilerle ilgili satış kararı alınsa ihaleye girer alırdım. Köylünün o malları satın alamayacağı zaten biliniyor. Satılmaması en iyi durumdur. Tire Belediye Başkanı da gerekeni yaptı.” dedi.